Новини

Обладнання для фотостудії: що треба знати перед покупкою*

Відкрити власну студію — мрія кожного фотографа, але так багато речей треба придбати, перш ніж з’явиться можливість працювати з відвідувачами. В цій статті детально розглянемо, що саме потрібно мати, задля досягнення професійних результатів. Крім переліку обладнання дамо поради по його вибору.

Відкриваючи фотостудію, слід пам’ятати, що бізнес просувається, коли приходять клієнти. Це можливо при наданні послуг на професійному рівні. Придбайте сучасне обладнання, щоб забезпечити власну конкурентоспроможність у цій сфері. У магазині фототехніки https://www.pyn.com.ua/ua є все необхідне для новачків, аматорів та професіоналів.

На чому не слід економити

Будь-яка студія — це місце, де працює творча людина. Все, що вона робить, повинно приносити не тільки задоволення, але й прибуток. Займатися бізнесом у сфері фотографії можливо лише за умови гарної репутації, тому варто обладнати фотостудію сучасною технікою. Це дасть можливість надавати більший спектр послуг та забезпечити постійний потік замовлень.

Не варто економити на камерах та об’єктивах — це основне обладнання фотографа, завдяки якому виходять якісні та гарні світлини. Рейтинг найкращих складають наступні бренди:
Canon;

Fujifilm;

Nikon;

Olimpus;

Panasonic;

Sony.

Маючи фотокамеру відомого виробника, можна бути впевненим у тому, що вдасться задовольнити потреби навіть вимогливих клієнтів. Однак, це не єдина причина купувати сучасну техніку. Кожен майстер прагне досконалості, тому постійно вчиться та розвиває здібності. Нова апаратура дає більш можливостей для творчості, бо мають кращі функціональні можливості.

Придбання обладнання для фотостудії

Створюючи бізнес-план, стаття витрат на техніку буде найбільшою. Що саме потрібно буде купити, та як діяти, щоб витрати не були марними?

Фотоапарат — один з головних елементів обладнання у студії. Його треба вибирати, враховуючи її технічні характеристики: роздільна здатність, чутливість ISO, швидкість затвора, можливість підключення зовнішніх спалахів та ін. Важливо придбати камеру, яка відповідає вашому стилю зйомки та бюджету.

Об’єктиви. Знадобиться приладдя з різною фокусною відстанню для створення бажаних ефектів та налаштувань.

Світлове обладнання — це апаратура, яка потрібна для отримання нетипових фото. У студіях встановлюють софтбокси або панелі також приладдя, що утворює спалахи, кільцеві лампи.

Фони використовуються з метою створення різних ефектів на світлинах. Вони можуть виготовлятися з таких матеріалів, як папір, тканина, вініл, ПВХ. Різноманітні зображення на фонах задають стиль та тематику фотографій.

Штативи служать для встановлення на них камер та світлового обладнання. Вони бувають різні за розміром та вагою, відрізняються конструктивними особливостями. Головні вимоги до виробів — непохитність.

Рефлектори та дифузори. Без них не обійтися професійному фотографу. Пристрої дозволяють контролювати світло та створювати різні ефекти: міняти його направленість, робити розмиття та пом’якшення.

Пульти дистанційного керування. Створені для того, щоб фотограф міг налаштовувати камеру та робити знімки, не торкаючись руками, наприклад при розташуванні на штативі, коли немає можливості наблизитись до апарату.

В залежності від потреб, може виникнути необхідність у придбанні іншого обладнання та аксесуарів, наприклад: кронштейнів, адаптерів, спалахів тощо. Всю необхідну техніку вибирають згідно з наведеними в інструкціях характеристиками та враховуючи фінансові можливості.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.