Новини

Всі в очікуванні: відео трансляція коронації короля Чарльза і королеви Камілли

Сьогодні, 6 травня, в Лондоні відбувається коронація короля Чарльза ІІІ і його дружини королеви-консорта Камілли. Урочиста частина церемонії пройде у Вестмінстерському Абатстві.

Сьогодні в Лондоні відбувається історична подія — коронація нового короля Чарльза ІІІ, старшого сина королеви Єлизавети ІІ, яка померла 8 вересня 2022 року, та його дружини, королеви-консорта Камілли. Святкування коронації триватимуть три дні, але всі найурочистіші події відбуватимуться саме 6 травня.

Розклад коронації (за київським часом):

8:00 — Вздовж основного маршруту відкриються зони для споглядання коронації
09:15 — Гості почнуть прибувати до Вестмінстерського абатства
11:00 — Більшість гостей церемонії вже займе свої місця у Вестмінстерському абатстві
11:30−12:45 — До абатства прибудуть більш відомі гості, в тому числі члени королівської сім’ї, глави іноземних держав і керівництво Великобританії.
12:20 — Король Чарльз і королева-консорт Камілла у державній кареті Diamond Jubilee у супроводі королівських вершників залишить Букінгемський палац.
13:00 — Розпочнеться коронаційна служба.
15:00 — Коронаційна служба завершиться. Король і королева залишать Вестмінстерське абатство у кареті Gold State. В масштабній процесії також візьмуть участь інші члени королівської родини. Процесію супроводжуватиме 6 тис. військових Великої Британії та країн Співдружності.
15:45 — Король Чарльз і королева Камілла вийдуть на Західну терасу в саду Букінгемского палацу
16:15 — Королівська родина з’явиться на балконі Букінгемського палацу, щоб подивитися проліт Червоних стріл — пілотажної групи ВПС Великої Британії

Відео онлайн трансляції церемонії коронації з Лондона

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.