Новини

Сили оборони відбили близько 50 російських атак на трьох напрямках

Сили оборони України протягом доби відбили близько 50 ворожих атак на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 4 травня.

“Противник і надалі зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках – відбито близько 50 атак ворога. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку”, – ідеться в повідомленні.

Авіація Сил оборони за добу завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу загарбників. Крім того, протягом цієї доби знищено 4 баражуючих боєприпаси “Ланцет”. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 5 районів зосередження живої сили, два склади боєприпасів та одну станцію радіоелектронної боротьби ворога.

Натомість вночі російська федерація завдала чергового масованого удару по території України, застосувавши іранські ударні БпЛА “Shahed-136/131”, 18 із 24 знищили українські захисники.

У Генштабі також повідомили, що сьогодні ворог завдав 6 ракетних ударів по містах Краматорськ та Запоріжжя, 66 авіаційних ударів та здійснив 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і населених пунктах. На жаль, є загиблі та пораненні серед цивільного населення, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки, навчальні заклади та інша цивільна інфраструктура.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.