Новини

«У доларовому еквіваленті вони значно менші»: Клічук – про зарплатню топ-посадовців мерії

Зарплати, які є у топ-посадовців міськради, не змінювалися з попередніх років, а залишилися на тому ж рівні.

Про це на брифінгу сказав Чернівецький міський голова Роман Клічук у відповідь на запитання про те, за що посадовці отримують премії, які навіть вищі, ніж посадові оклади, і хто визначає їхній розмір, пише molbuk.ua

“Вони такі ж, як були у 2019, у 2020, 2021-му роках, залишилися на тому ж рівні. Вони змінюються виключно за законодавством згідно стажу, вислуги років, там є ранги. Опубліковані зарплати – разом із нарахуваннями. На руки йдуть менші. Якщо ще перерахувати їх у доларовому еквіваленті – вони значно зменшаться”, – сказав Клічук.

Раніше повідомлялося, що секретар Чернівецької міської ради Марина Кирилюк має найвищу зарплату серед усіх топпосадовців.

Про це йдеться у відповіді Чернівецької міської ради на запит ” “.

За 2022 рік Марина Кирилкю заробила 695 тисяч гривень – майже 57 тисяч гривень щомісяця (у 2021 році – 519 тисяч гривень за рік).

Також у Марини Кирилюк найбільші суми допомог: допомога для оздоровлення – 53 тисячі гривень, матеріальна допомога для розв’язання соціально-побутових питань – 53 тисячі гривень.

Марина Кирилюк чотири рази була у відпустці й жодного разу не їздила у відрядження.

Міський голова Роман Клічук має чотирьох заступників і більшість з них отримують вищу зарплату, ніж мер.

Зарплата мера Романа Клічука за 2022 рік складає 612 361 гривень.

Заступник міського голови Євгеній Маховіков за рік заробив майже 659 тисяч гривень.

Заступник міського голови Василь Зазуляк і минулого року, і в попередні роки отримував найнижчу зарплату. У 2022 році він заробив за рік майже 470 тисяч гривень.

Заступник міського голови Ігор Крохмаль отримав за 2022 рік 649 тисяч гривень.

Заступник міського голови Юрій Лесюк має найвищу зарплату серед усіх заступників міського голови, тому що посадовець багато років працював на державній службі. Він за 2022 рік заробив майже 666 тисяч гривень.

Секретар виконавчого комітету Чернівецької міської ради Сергій Добржанський заробив у 2022 році майже 557 тисяч гривень (приблизно 46 тисяч гривень щомісяця). У 2021 році його зарплата складала 499 тисяч гривень. Також йому нарахували допомогу на оздоровлення та допомогу на розв’язання соціально-побутових проблем на суму 89 тисяч гривень.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.