Новини

На Буковині тривають роботи для встановлення “норвезького” моста через Прут

На Буковині проводимо роботи з влаштування тимчасового мосту, переданого Норвегією, для покращення сполучення на автомобільній дорозі Т-26-07 Кіцмань – Сторожинець – Глибока – Опришени з під’їздом до станції “Вадул-Сірет”.

Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернівецькій області.

Затяжні дощі, які призвели до підняття рівня води у річці Прут, дещо сповільнили проведення аварійно-відновлювальних робіт у селі Глиниця Чернівецького району. Як тільки розпогодилося – мостовики одразу взялися влаштовувати опори для “норвезької” тимчасової переправи.
Після завершення цього етапу – почнуть насувати сам міст типу acrow/bailey, яким зможуть пересуватися вантажівки. До речі, він збирається як конструктор, без використання спеціальної мостової техніки.

Паралельно коригується проєктно-кошторисна документація для проведення капітального ремонту основного моста через річку Прут.
Влаштування тимчасового моста дозволить відновити сполучення між населеними пунктами Глиниця та Дубівці й суттєво скоротити час доїзду до українсько-румунського кордону. Адже дорога Т-26-07 Кіцмань – Сторожинець – Глибока – Опришени з під’їздом до станції “Вадул-Сірет” є стратегічно важливою, бо є частиною транспортного коридору до ЄС.

На об’єкті залучені працівники групи компаній “Автострада”

Нагадаємо, міст у селі Глиниця на дорозі Т-26-07 спеціалізованою організацією був визнаний непрацездатним. Через значне навантаження на переправу та відсутність капітального ремонту впродовж десятиліть споруда знаходилась у п’ятому експлуатаційному стані, а отже існував ризик руйнування конструкції. Наприкінці 2021 року міст демонтували. Але через повномасштабне вторгнення рф на територію України – ремонт споруди було призупинено.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.