Новини

Стала відома дата виборів ректора БДМУ: хто побореться за крісло

У Буковинському державному медуніверситеті відбудуться вибори ректора.

Про це йдеться на сайті БДМУ, пише molbuk.ua

Претендентів на посаду ректора наразі четверо:

– Оксана Андрієць – в.о. ректора, професорка кафедри акушерства і гінекології з курсом дитячої та підліткової гінекології БДМУ, докторка медичних наук, професорка. З 2014 до 2019 рік очолювала департамент охорони здоров`я Чернівецької ОДА.

– Ігор Геруш – проректор з науково-педагогічної роботи БДМУ, завідувач кафедри біоорганічної і біологічної хімії та клінічної біохімії з 2011 року;

– Олександр Іващук – проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків БДМУ, завідувач кафедри онкології та радіології, доктор медичних наук, професор, лауреат премій імені А.А. Фролькіса та імені В. Залозецького

– Ігор Шкробанець – начальник департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення Чернівецької обласної державної адміністрації (2007–2014 рр.), доктор медичних наук, професор кафедри соціальної медицини та ООЗ, заслужений працівник хорони здоров’я України.

Кандидати вже представили свої перевиборчі програми. Ознайомитися з ними можна на сайті університету.

Чому раніше не обрали ректора БДМУ

Нагадаємо, у лютому 2022 року виборча комісія з проведення виборів ректора БДМУ надіслала протокол із результатами голосування засновнику вузу – міністерству охорони здоров’я.

8 лютого відбувся другий тур виборів ректора БДМУ, за підсумками якого жоден з двох кандидатів на цю посаду не здобув 50% голосів виборців.

За посаду в другому турі боролися професори Оксана Андрієць та Віталій Максим’юк.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.