Новини

На Буковині за одну добу шахраї ошукали двох жінок майже на 25 тисяч

Лише за минулу добу до поліції звернулися двоє буковинок із повідомленнями про те, що вони стали жертвами інтернет-шахрайства. Для встановлення осіб причетних до вказаних правопорушень поліцейські розпочали кримінальні провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

Учора, 1 травня, до Чернівецького районного управління поліції із заявою про шахрайство звернулася 33-річна чернівчанка. Заявниця повідомила поліцейським, що під приводом отримання фінансової допомоги в одному із месенджерів, перейшла за посиланням та ввела всі необхідні реквізити її банківського рахунку. В результаті чого невідомі особи шахрайським шляхом заволоділи 8600 гривень жінки.

Ще однією жертвою шахрайства стала 45-річна жителька міста Кіцмань. Жінка розповіла співробітникам відділення № 2 (м. Кіцмань) Чернівецького РУП, що їй зателефонував невідомий, який представився працівником служби безпеки банку. Псевдобанкір увійшовши у довіру до буковинки, дізнався коди, які надійшли заявниці в СМС-повідомленнях. Внаслідок чого з банківського рахунку жінки зникло понад 16 тисяч гривень.

За вказаними фактами дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Правоохоронці застерігають: будьте уважними та обачними, не переходьте за сумнівними посиланнями, не вводьте реквізити платіжних карток та конфіденційну інформацію на підозрілих вебсайтах, а також в жодному випадку не надавайте персональні дані, що стосуються вашого банкінгу невідомим особам, навіть якщо вони представляються співробітниками фінансових установ.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.