Новини

Жбурляє в них каміння: у селі на Буковині жінка намагається знищити гніздо лелек – відео

У селі Киселів Веренчанської громади у Чернівецькій області жінка вже кілька років знущається над лелеками: жбурляє в них каміння, підсипає дерево з їхнім гніздом різними отрутами та сіллю.

Про це molbuk.ua повідомив місцевий мешканець Руслан Романко.

Руслан Романко пише, що гніздо для лелек у селі збудували ще у 1997 році.

“То взагалі історія цікава”, – йдеться у дописі. “Шкода, що тепер ці лелеки потерпають від злих та бездушних людей”.

“З прильотом лелек є правдива історія, яка стосується нашої родини особисто. Збудував наш Олекса, (так назвали лелеку), гніздо ще у серпні 1997 року. Навесні повернувся і у той момент ми дізналися, що очікуємо на поповнення у сім’ї. Це особливі птахи для нас. До 2019 року гніздо було близько до літньої кухні. Влітку була буря і повалила акацію з гніздом, в якому були малі лелеченята. Добрі сусіди змушені були рятувати їх і зробили гніздечко поруч на іншій акації. І птахи радо прийняли його”, – додає Руслан Романко, який цитує одну із місцевих мешканок, пані Орисю.

Однак, одній із жінок заважало таке “сусідство”. Вона вже не один рік жбурляє в них каміння, підсипає дерево з їх гніздом різними отрутами та сіллю.

“Вже викликали до цієї жінки правоохоронців, керівництво сільської ради, та не може з року в рік вгомонитися недобра сусідка. І важко щось з цим зробити, адже на жінку немає управи”, – йдеться у дописі.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.