Новини

У Чернівцях розпочалися поточні ремонти доріг на 140 мільйонів гривень: які вулиці у списку

У Чернівцях розпочинаються поточні ремонти доріг. На ці роботи міська рада виділить майже 140 мільйонів гривень.

Департамент благоустрою та інфраструктури у березні оголосив тендери на поточний ремонт одинадцяти вулиць.

Які дороги у списку і на які витратять найбільше грошей, для цього ми переглянули тендери на “Прозоро”.

“Техно-буд-центр” виграв майже половину тендерів

Деякі із запланованих вулиць починали ремонтувати торік. Відповідно до законодавства, під час поточного ремонту можна відремонтувати лише 40 відсотків дороги, тож цього року буде продовжено ремонт Учительської, Полєтаєва.

Ремонти більшості доріг мають бути завершені до першого червня. Основним підрядником буде ТОВ “Техно-буд-центр”, яке зареєстроване у Тернополі. Наразі воно виграло майже половину тендерів на 58 мільйонів гривень. Торік ця фірма також виконувала найбільше ремонтів на чернівецьких дорогах.

У 2022 році з 34 тендерів на поточні ремонти доріг 15 на 75 мільйонів гривеньотримала фірма “Техно-буд-центр”. Отож вона й далі ремонтуватиме дороги, які розпочали минулого року: за 20 мільйонів гривень – вулицю Героїв Майдану на ділянці від будинку № 88 до будинку №130 (торік на ремонт цієї вулиці було витрачено 12 мільйонів гривень).

Відновить цей підрядник і ремонт на вулиці Учительській, 40 відсотків якої вже зробив у 2022 році. Цього року на ремонт витратять 15 мільйонів гривень (на ділянці від будинку № 98 до № 152), минулого року сума ремонту склала 13 мільйонів гривень.

Частину вулиці Винниченка, а саме перехрестя вулиці Винниченка – Кармелюка – Ставропольської, теж буде ремонтувати ТОВ “Техно-буд-центр” за 10 мільйонів гривень. І на цій вулиці фірма виконувала минулого року роботи, як і на вулиці О.Гузар. У 2022-му на ремонт цієї вулиці витратили понад 400 тисяч гривень, цього року на ремонт ділянки від вулиці Стеценка до вулиці Аксенина планують виділити 600 тисяч.

Частину вулицю Полєтаєва теж ремонтували минулого року, цього року ремонт продовжать на ділянці від будинку № 7 до вулиці Головної. Вартість робіт складатиме понад шість мільйонів гривень.

Ремонти на дорогах вже розпочали

ТОВ ПБС виграло тендер на ремонт вулиці Південно-Кільцевої – на ділянці від залізничного переїзду до вулиці Мазепи та від будинку № 45А до вулиці Маланчука. На ремонт виділять 22 мільйони гривень. Він має тривати до першого червня. Фірма ПБС у Чернівцях відома, адже вона робила капітальний ремонт вулиці Героїв Майдану і досі доробляє вулицю Хотинську.

Майже за 5 мільйонів гривень ТОВ “Енергетично-дорожнє будівництво” зробить ремонт дороги на вулиці Кошового – на ділянці від Черемшини до вулиці Сторожинецької.

Комунальне підприємство МіськШЕП ремонтуватиме дорожнє покриття на вулиці Миргородській (в районі будинку № 9) за 540 тисяч гривень.

Найдорожчим може стати поточний ремонт вулиці Головної. Наразі оголошено тендер, триває подання пропозицій. Планують відремонтувати ділянку дороги від вулиці Комарова до провулка Складського. На ремонт готові виділити 31 мільйон гривень. Ця ділянка є досить складною, адже тут під час інтенсивних дощів підтоплює дорогу через проблеми зі зливовою мережею.

Також запланований ремонт частини вулиці Маланчука – на ділянці від будинку №36М до будинку №32Б. На ремонт оголосили тендер на суму понад 17 мільйонів гривень, але торги було скасовано. Минулого року частину цієї вулиці ремонтувало ТОВ “Техно-буд-центр” за сім мільйонів гривень.

У департаменті інфраструктури та благоустрою Чернівецької міської ради повідомили, що вже розпочали ремонт на вулицях Полєтаєва, Південно-Кільцевій, Учительській та Миргородській. Також найближчим часом відремонтують вулиці Героїв Майдану, Винниченка, Кошового. Завдяки аукціонам на “Прозоро” вдалося зекономити 10,1 мільйона гривень, тому планують зробити ремонти ще на кількох вулицях.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.