Новини

У міськраді пояснили, чому в Чернівцях спочатку вирішили вимкнути теплопостачання

На підприємстві “Чернівцітеплокомуненерго” пояснили, чому спочатку вирішили завершити опалювальний сезон, а потім змінили рішення.

Ситуацію на брифінгу прокоментував новопризначений керівник КП “Чернівцітеплокомуненерго” Ігор Ніколенко, пише molbuk.ua

“Ми керуємося вимогами чинного законодавства. Відповідно до постанови №830 Кабінету Міністрів України чітко передбачено, що у разі, якщо температура навколишнього середовища протягом 3 діб поспіль буде становити більше 8 градусів, органи місцевої влади мають право ухвалити рішення щодо завершення опалювального сезону”, – пояснив Ігор Ніколенко.

Утім, теплопостачання відновлюють ненадовго, адже вже з 17 квітня на Буковині потепліє.

“Якщо розглянути температурні показники, то з завтрашнього дня, 16 квітня, у нас знову буде підвищення температури. Тому запуск теплової енергії для споживачів буде відбуватися, але з суботи, 17 квітня, середня температура знову вийде на рівень 8 градусів. І нам уже у вівторок доведеться знову виконувати роботи щодо зупинки теплової енергії. Ми займаємося аналітикою, але ніхто не може дати чіткий прогноз, яка погода буде через 4-5 діб. Якщо ви візьмете інформацію синоптиків, то побачите, що довгострокові прогнози не здійснюються. Вони наближені, але не точні”, – зауважив посадовець.

Нагадаємо, у Чернівцях через погіршення погодних умов відновлять опалення. Таке рішення прийняли депутати Чернівецької міської ради на сесії 15 квітня.

Раніше повідомлялося, що з 14 квітня у Чернівцях завершується опалювальний сезон.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.