Новини

Депутат-графоман: колеги розкритикували скандальний законопроект нардепа від Буковини Мазурашу про коментарі у соцмережах

Скандальний законопроєкт про заборону висловлювань в інтернеті, співавтором якого є депутат-мажоритарник партії “Слуга народу” від Буковини Григорій Мазурашу, розкритикували колеги зі “Слуги народу”.

Про це повідомила членкиня Комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, нардепка Мар’яна Безугла, пише LB.ua.

Минулого тижня депутати фракції “Слуга народу” зареєстрували проєкт про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за окремі дії проти основ національної безпеки України.

Запропонували доповнити Кримінальний кодекс статтею про санкції до тих, хто здійснює у “соцмережах (під вигаданими іменами) втручання у діяльність фізичних і юридичних осіб. Порушників карати штрафами.

Мар’яна Безугла запевнила, що “законопроєкт про висловлювання – фейк, він просто зареєстрований”.

Читайте також: Нардеп із Буковини пропонує позбавити українців права на обслуговування рідною мовою

Це не перша скандальна ініціатива нардепа Мазурашу. Він оприлюднив пост з переліком усіх своїх законопроєктів.

На думку Мар’яни Безуглої, з реєстрацією неоднозначних законопроєктів треба щось робити.

“Під час обговорення, що нардеп може зареєструвати що завгодно, хоч політ на Марс, і не потребує ніякого погодження, фільтрів, експертизи, виникло питання, а чи правильно це? Станом на 2019 рік повний цикл проходження законопроєкту до закону (якщо його зареєстрували, розглянули в залі і підписав Президент) – понад 10 мільйонів гривень. Але й законопроєкт “нічного помутніння” якогось творчого нардепа вартий близько мільйона гривень наших податків”, заявила Мар’яна Безугла.

Співрозмовник з політичної ради “Слуги народу” запевнив LB.ua, що “скандальний проєкт про заборону критики в соцмережах не має жодних перспектив”.

“Коли першим автором якогось законопроєкту є Мазурашу, то можна сміливо ігнорувати. Його законопроєкти настільки екзотичні та скандальні, що навіть не вносяться у порядок денний. Є графомани-письменники, а є графомани-депутати. На жаль, це призводить до того, що бачимо в соцмережах. Давид (Арахамія – голова фракції “Слуга народу”) з ним (Мазурашу) нічого зробити не може”, – зазначив співрозмовник LB.ua.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.