Новини

Скоротили штатні посади, а не людей: у ЧТУ спростували інформацію про масове звільнення

Керівник КП “Чернівецьке тролейбусне управління” Петро Продан спростував інформацію щодо масового звільнення працівників на підприємстві.

Відео директора ЧТУ оприлюднили на ФБ-сторінці Чернівецької міської ради.

Петро Продан вважає, що навколо теми звільнення працівників ЧТУ є багато провокацій. Тому посадовець вирішив роз’яснити, що відбувається на підприємстві.

“На зборах профспілок було прийнято рішення, за яке одноголосно проголосували сумісники і впродовж двох днів добровільно написали заяви про відмову від доплат за суміщення посад. За ці доплати щомісячно підприємство несло невиправдані витрати у розмірі 130 тисяч гривень”, – зазначив Петро Продан.

За словами директора ЧТУ, під скорочення йде 130 штатних посад, а не людей.

“Мене звинувачують у скороченні працівників. Але будуть скорочені не працівники, а штатні посади. У ЧТУ після проведення управлінського аудиту та аудиту ефективності господарської діяльності було прийняте рішення про впорядкування структури і оптимізацію штатної чисельності. На сьогодні затверджено новий штатний розпис підприємства. І є скорочення 130 штатних посад : з яких 95 – вакантні, тобто найнятих людей там немає, а 35 посад зайняті працівниками”, – пояснив Петро Продан.

Також Петро Продан підтвердив, що усі працівники, окрім водіїв, отримали повідомлення про скорочення. Але це не є заявою на звільнення працівника з роботи.

“Все, що зараз здійснюється на підприємстві, роблять для того, щоби зменшити збитки, бо тролейбусне управління у критичному стані. Ми будемо робити усе можливе, щоби підприємство працювало у штатному режимі та забезпечувати перевезення у місті”, – сказав посадовець.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.