Новини

На огорожі довкола обгорілої церкви УПЦ МП на Буковині намалювали рашистські символи

Фото МА АСС

На огорожі довкола обгорілої церкви у селі Мілієве Вижницького району на Буковині хтось намалював літери Z – звастику (рашистський символ російського вторгнення до України 2022 року).

Про це повідомляє медіа агентство АСС, пише molbuk.ua

Як ідеться в інформації, за словами місцевих жителів, написів було більше – їх намагаються затерти.

Читайте також: Від деяких кімнат не залишилося нічого: у поліції показали відео наслідків пожежі у церкві УПЦ на Буковині

У коментарях під дописом у соцмережах зазначають, що ці написи з’явилися ще три тижні тому.

Що відомо:

На Буковині 24 квітня в селі Мілієве горіла церква Іова Почаївського УПЦ. Пожежа сталася під ранок.

У селі Мілієве громада церкви Параскеви Сербської ще кілька років тому перейшла до ПЦУ. Після цього в селі 2014 році за кошти спонсора збудували церкву УПЦ МП Іова Почаївського.

Пізніше стало відомо, що церкву УПЦ МП в селі Мілієве Чернівецькій області підпалив чернець УПЦ МП Євген Ткачук. У підозрюваного спостерігаються ознаки психічних розладів, і він двічі притягувався до кримінальної відповідальності за умисне знищення або пошкодження майна.

Ткачука затримали в центрі села Мілієве біля торгово-готельного комплексу “Монарх”, який він теж підпалив. У підозрюваного була сумка з грошима в сумі близько 3,5 тисяч грн, які він вкрав у церкві та комплексі. За словами зловмисника, підпал був здійснений з метою приховування крадіжки.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.