Новини

Особливості купівлі 1-кімнатної квартири в Одесі*

Однокімнатні квартири завжди були найбільш привабливим форматом серед покупців. Вони доступні, мають достатньо місця для розташування невеликої сім’ї та ідеальні для самотнього проживання.

Що впливає на вартість 1-кімнатної квартири в Одесі

Першочергове значення для ціни квартири мають параметри, згідно з якими можна знайти житло на https://ugo-zapad.ua/kupit-1-komnatnuyu-kvartiru-odessa. Серед них:
Вік та якість будинку. Враховується рік введення об’єкта в експлуатацію, або умови будівельників, якщо це ще відбулось; а також тип забудови, наприклад дорожчими будуть будинки з апартаментами, та набагато дешевшими квартири в будинках серії 464. Різною буде ціна для об’єктів зі схожими параметрами первинного (приблизно на 25% вище) та вторинного ринку.

Престижність району. Чим ближче до центра та до моря, тим біль високі ціни на житло.

Технічні характеристики. Житлова та нежитлова площа квартири, планування, поверх безумовно є важливими перемінними в ціні квадратного метру.

Якість квартири. Чим краще стан житла, тим вище ціна. Чи воно від забудовників, чи вже з ремонтом, стара з капітальним ремонтом або без нього, але в гарному вигляді. Має значення висота стелі, вид з вікна та інші деталі.

Рівень розвитку інфраструктури. Вдалі транспортні розв’язки, корисні адміністративні, соціальні та комерційні об’єкти поблизу додають привабливості та вартості.

Відстань від моря. Звичайно піша доступність пляжів є перевагою при виборі багатьма покупцями, тому ціна такого житла вище.

Оточення. Доглянута прибудинкова територія, висока якість місць загального користування, доброзичливі, порядні сусіди, додаткові опції у вигляді паркування, консьєржу – все це збільшує вартість.

Переваги купівлі саме двокімнатної квартири

Купівля 1 кімнатної квартири – вигідна інвестиція, тому що:

Вона потребує мінімального розміру вкладу, який окупається швидше з причини найбільш динамічного зросту цін саме на цей тип нерухомості, гарантований високим попитом;

Користування супроводжується незначними поточними витратами на утримання;

Надання її в оренду більш гнучке та просте з причини того ж високого попиту серед активних орендарів (студентів, що прихали з іншого міста, службовців у відрядженні тощо);

Її простіше продати, якщо виникне необхідність, згідно з ринковою статистикою.

У якому районі обрати квартиру

Смаки різні, тому рекомендації можуть бути тільки індивідуальні. В Одесі чотири райони, умови проживання в яких суттєво відрізняються.

В Приморському вартість житла найвища, тому ще самий центр міста, від якого до пляжу рукою подати. Саме тут знаходиться більшість архітектурних та історичних пам’ятників, зосереджений бізнес. Ця перевага має зворотній бік медалі. Активне ділове життя, порт, промислові підприємства, перевантажені автомобільні дороги спричиняють забрудненню повітря, що навіть зелені зони на території не спроможні компенсувати повною мірою.

Київський також розташований недалеко від моря, але більш віддалений від центра, тому тут з екологією краще, більш затишно та безпечно, є красиві парки. До того ж в цієї частині Одеси найбільш активна пропозиція житла, багато новобудов.

Малиновський район менш за інших схожий на курортний, тому ще не біля моря. Є можливість знайти різного рівня житло: як люкс, так і економ класу.

І нарешті, в Суворівському районі пропонують найбільш недорогу нерухомість. Але віддаленість від центру ускладнює переміщення містом.

Вартість квадратного метру однокімнатної квартири може бути трохи вище у порівнянні з житловими приміщеннями, які мають більше кімнат, але в цілому купити її в Одесі є найбільш економічно доцільним рішенням в перспективі.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.