Новини

Як правильно підібрати ігрову мишку на всі випадки життя?*

Робоче місце геймера часом нагадує кабіну пілота літака. Безліч гаджетів, особливе підсвічування, навіть мишка ігрова є особливим аксесуаром, який помітно відрізняється від класичного маніпулятора. Тож, якщо ви плануєте обладнати геймерський комп’ютер чи ноутбук або вибираєте подарунок для прихильника ігор, варто ознайомитися з основними рекомендаціями.

Чекліст для вибору геймерської мишки

Цінова категорія ігрових гаджетів вища, ніж звичайного обладнання. Наприклад, купити мишку для геймінгу можна за ціною від 700 до 7000 грн. Десятикратну різницю в ціні обумовлює низка технічних параметрів.

Тип підключення

Найпоширенішими досі залишаються дротові мишки. Проте, якщо є необхідність швидко перемикатися між ноутбуком і комп’ютером, варто звернути увагу на бездротові моделі з Bluetooth або радіозв’язком. Це заощадить місце на робочому столі та час користувача.

Значення DPI

Параметр варіюється від 400 до 36000 та характеризує чутливість миші, що впливає на швидкість відгуку. Чим вищий показник, тим швидше курсор рухається по екрану. Оптимальне значення для переміщення у динамічних шутерах — 800–1600 DPI. Проте деякі користувачі віддають перевагу чутливості до 16000. Однак менше значення DPI супроводжується кращим контролем курсора. Універсальним варіантом для ПК і ноутбуку буде той, що має налаштовуваний DPI.

Кнопки

Їх кількість може сягати двадцяти. Крім основних двох, у розпорядженні гравця можуть бути:

Бокові. Використовуються для навігації в ігровому меню, браузері або файловій системі.

Додаткові, що знаходяться біля основних, але мають менший розмір. Їх можна налаштувати на виконання окремих дій.

Кнопки для регулювання DPI. Вони зручні для людей, які вибирають ігри з різною динамікою.

Клавіші для переходу від одних налаштувань маніпулятора до інших.

Якщо ви обираєте універсальний варіант, достатньо буде основних, бокових кнопок та регулювання DPI.

Опір

Найчастіше те, наскільки підходить опір мишки гравцю, визначається лише на практиці. Тому, купуючи аксесуар на подарунок, варто зберегти чек, щоб мати змогу його обміняти. Низький спротив зручний в іграх, де необхідно швидко рухатися. Але якщо ви віддаєте перевагу стратегіям, можна придивитися до моделей, що мають високий опір.

Дизайн

Стильний дизайн ігрового аксесуара — важливий, але суб’єктивний показник. Проте під час вибору варто звернути увагу на розмір миші та її відповідність долоні. А підсвічування допоможе швидко натиснути на необхідну кнопку.

Звіряйтеся з чеклістом для вибору ігрової мишки та зробіть геймінг максимально цікавим та ефективним!

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.