Новини

Скейт-парк та сквер: у міськраді пояснили, коли буде благоустрій на Гравітоні

Роботи з благоустрою мікрорайону Гравітон можуть розпочати у 2024 році, але за умов достатнього фінансування.

Про це molbuk.ua повідомили у відповіді на запит щодо цієї проблеми в департамент урбаністики та архітектури Чернівецької міської ради.

Як повідомив департамент, рішенням міської ради від 04.06.2015 року департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради (нова назва департамент урбаністики та архітектури) було надано дозвіл на розробку проєкту детального плану території зі створення зони озеленення та відпочинку для мешканців мікрорайону Гравітон на вулиці Руській на земельній ділянці орієнтовною площею 1,3 гектара.

П’ятого грудня 2017-го провели конкурс на кращу проєктну пропозицію. Першу премію присудили авторському колективу в складі В.Б. Обнявко та В.В.Обнявко.

Проєкт погоджений на засіданні архітектурно-містобудівної ради з врахуванням висловлених зауважень. Автор повинен був змінити пішохідно-транспортну розв’язку та представити проєкт на розгляд громади, але досі цього не зробив. Департамент скерував листа архітекторові В. Обнявку з проханням передати відкоригований проєкт, проте відповіді не отримав.

“У зв’язку з цим управлінням просторового планування департаменту розробляється концепція комплексного благоустрою території мікрорайону Гравітон в межах внутрішньо будинкового простору, обмеженого багатоповерховими житловими будинками №№253, 255а, 261б, 263, 267 на вулиці Руській. Надалі вона стане основою для проєктування, яке планується до кінця 2023 року”, – йдеться у відповіді.

У міській раді зазначають, оскільки на період дії воєнного стану обмежене фінансування, виконати благоустрій всіх запланованих об’єктів немає можливості. Але буде вестися пошук усіх варіантів фінансування, зокрема й залучення коштів підприємців.

За достатнього фінансування роботи з благоустрою мікрорайону Гравітон заплановано розпочати у 2024 році.

Також рішенням міської ради ще в червні 2020 року до Переліку парків та скверів у місті Чернівцях було внесено сквер на території, обмеженою вулицями Бориспільською та Руською орієнтовною площею 1,5 гектара.

До вказаного переліку також включено ландшафтний парк “Гореча” на вулиці Руській, 257-А (за територією ЗОШ №28) площею 9,1 гектара.

Також нині здійснюється проєктування скейт-парку в мікрорайоні.

Раніше повідомлялося, що центр мікрорайону Гравітон перебуває у вкрай занедбаному стані. Хоча вже давно міська влада обіцяла облаштувати відпочинкову зону з лавицями, деревами, фонтаном.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.