Новини

У Чернівцях встановлюють майданчик для вигулу собак: мешканці сусідніх будинків проти

До редакції ” ” звернулися чернівчани, що мешкають на вулиці Героїв Майдану. Вони протестують проти облаштування майданчика для вигулу собак у парку “Жовтневий”. Вони зазначають, що місце для розташування майданчика обрали неправильно, адже він близько до житлових будинків на вулиці Героїв Майдану, 75/В, 77/В2, 75Б, 77/Б2.

“По-перше, тут буде шумно, майданчик знаходиться досить близько до житлових будинків. По-друге, запах, який буде йти звідси, також не приємний. Тварини будуть робити свою справу, буде випаровування, йтиме в ґрунт, ґрунтові води. Тут поруч дитячий майданчик, гуляють мами з дітками, а збоку – песики. Тому ми просимо розмістити майданчик, де не ходить так багато людей”, – говорить пані Наталя, яка живе на вулиці Героїв Майдану, 77В2.

Директор парку Юрій Воронка зазначає, що в цьому випадку порушень державно-будівельних норм, якими регулюється облаштування зон для вигулу тварин, немає.

“Цього та минулого року міська влада не передбачала фінансування розвитку інфраструктури парку. Тому було обране місце, де поруч є гарна доріжка, щоб під час дощу там не розкисало, до нього можна було дійти. Також ми не хотіли вирубувати багато дерев”, – каже директор.

Кошти на встановлення майданчика для вигулювання собак надані за грантом, який спонсорує підприємець із Канади.

“Благодійники з Канади, які вже раніше нам фінансували встановлення дитячого майданчика в парку, вирішили спонсорувати встановлення майданчика для вигулу собак. Тепер у кожній частині парку є такі майданчики: біля “Олімпії” та поблизу вулиці Героїв Майдану. Я вважаю, що мешканці міста зі своїми чотирилапими друзями заслуговують бачити, як з’являється нормальна паркова інфраструктура. У всіх європейських парках є такі майданчики”, – зазначає Ю. Воронка.

Наразі майданчик для вигулювання собак ще не добудували через погану погоду, тому поки що там ніхто з песиками не гуляє.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.