Новини

Міжнародний благодійний фонд «Регіон Карпат» NEEKA посадив дерева біля місць компактного проживання внутрішньо переміщених осіб на Буковині*

22 квітня 2023 року по всьому світу святкуватимуть День Землі. Це свято започаткував американський громадський діяч Джон Мортон, який в 1840-х роках розгорнув велику кампанію з насадження дерев і кущів, яка дуже швидко стала популярною. І вже в 1971 році ООН офіційно визнала це свято і в нього з’явилась нова назва – День Землі. За традицією, цього дня відбуваються миротворчі та екологічні акції по всьому світу.

МФОЗНС “Регіон Карпат” NEEKA не може залишатись осторонь. Цьогоріч фонд відзначає 25-у річницю діяльності та висадить 250 саджанців канадського дуба, ясеня та явора в Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях, де організація провадить свою діяльність.

Як зазначив АЛЬБЕРТ ПІРЧАК, директор МФОЗНС “Регіон Карпат” NEEKA: “День Землі – це особливий день, який привертає увагу всього населення планети до екологічних проблем та слугує нагадуванням, що Земля – наш спільний дім, про який потрібно піклуватись. Цьогоріч ми вирішили озеленити місця компактного проживання ВПО і висадити саджанці дерев, залучивши їх також до акції. Мета заходу – зробити МКП комфортнішими для проживання, об’єднати людей навколо доброї справи і допомогти переселенцям відчути себе як вдома”.

МФОЗНС “Регіон Карпат” NEEKA вже понад 20 років є виконавчим партнером Агентства ООН у справах біженців в Україні. Також у різні періоди Фонд був виконавчим партнером UNICEF, DRC, CARITAS та багатьох інших міжнародних організацій. Він надає соціальну, правову, психологічну та гуманітарну допомогу різним категоріям вразливих та соціально незахищених осіб, зокрема, внутрішньо переселеним особам (ВПО), біженцям та шукачам захисту, також здійснює ремонти притулків, де проживають внутрішньо переміщені особи.

Напередодні Дня Землі, 21 квітня, на Буковині висадили понад 80 саджанців канадського дуба та клена – 40 рослин на території модульного містечка, яке розташоване по вул. Ярослава Мудрого, а також на вулиці Небесної Сотні, біля гуртожитків ЧНУ.

Зустріч відвідала КАТЕРИНА САВИЦЬКА, голова Польового офісу УВКБ ООН в Чернівцях. Вона висловила вдячність тим організаціям, які долучилися до облаштування модульного містечка: “Сподіваємося, таке озеленення допоможе покращити умови проживання, аби люди почували себе як вдома”.

Саму ідею висадження дерев прокоментував керівник Чернівецького відділення міжнародного фонду охорони здоров’я та навколишнього середовища “Регіон Карпат” NEEKA ТАРАС ПІКУЛИК: “Цьогорічні українські реалії вносять свої корективи: мільйони українців знайшли тимчасовий прихисток тут – на Заході України. Тому, прийняли рішення висаджувати дерева поблизу місць компактного проживання внутрішньо переміщених осіб, які змушені були покинути домівки і знайшли прихисток в західному регіоні держави”.

Враженнями від ініціативи міжнародного благодійного фонду “Регіон Карпат” NEEKA з нами поділилася й НАТАЛІЯ ЧЕРНЕЙ – фахівець з організації та експлуатації житлового фонду модульного містечка в Садгорі – яка також долучилася до акції, що відбувалася по вулиці Я. Мудрого: “Це була прекрасна пропозиція. Кожен охочий по можливості міг приєднатися до висадження дерев. На жаль, дехто працює тому не зміг відвідати наш захід, але вони матимуть нагоду допомогти в догляді за рослинами”.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.