Новини

Як варити гречку правильно: головні помилки та поради

Гречка – це корисний продукт, але її смак може бути зіпсований, якщо приготування не виконано правильно. Тому ми розповімо про головні помилки, які роблять гречану кашу несмачною, та поділимося порадами щодо її варіння.

Головні помилки при варінні гречки

Ви її не перебрали. Навіть магазинну гречку з упаковки потрібно обов’язково перевіряти на наявність сміття. Бажано перед приготуванням каші оглянути крупу хоч би візуально – порошинки можуть зіпсувати смак вашої страви.

Ви її не промили. Гречку перед варінням бажано промити в теплій проточній воді, щоб змити пилюку. Інакше смак каші буде значно гіршим. Можна промивати крупу кілька разів, якщо вона дуже запорошена. Найкращий показник – вода має бути прозорою.

Сира гречка. Під час зберігання крупа може стати сирою або технологія була порушена при виробництві. Тому гречку варто трохи обсмажити на сковороді – це дозволити її просушити та зробити кашу в рази смачнішою.

Ви довго її варили. Якщо ви варите кашу, як усі інші крупи й після закипання тримайте її на вогні понад 20 хвилин, то вона стане сухою і несмачною.

Не використовуєте масло та спеції. Гречка любить жири – можна додавати вершкове масло, м’який сир, засмажку на олії, підливи.

Як правильно варити гречку

Спосіб 1. Беремо гречку в пропорції 1 склянку крупи на 2 склянки води. Заливаємо кашу окропом, накриваємо кришкою і чекаємо, поки вона вбере всю воду і набухне. Можна каструлю загорнути в кухонний рушник.

Спосіб 2. Заливаємо окропом гречку, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Додаємо масло, сіль та спеції. Закриваємо кришкою і чекаємо, поки гречка вбере всю воду і набухне.

Річ у тому, що магазинна коричнева гречка вже оброблена і варити її довго не потрібно, вона пройшла первинну обробку і є напівготовим продуктом.

Ретельно варити потрібно лише необроблену зелену гречку, але вона рідко буває у продажу.

Що можна додати до гречки

Обов’язково до гречаної каші потрібно додавати вершкове масло, а також сіль.

Багато хто любить гречку з різними спеціями – гострим перцем чилі, паприкою, куркумою. Також для цієї крупи підійде сушений часник і цибуля, кмин, сушена або свіжа зелень.

Особливої пікантності до вашої крупи додадуть різні підливи – з грибами, з овочами.

Дуже смачною буде гречка з консервованим лососем або м’яким сиром, наприклад адигейським або фетою.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.