Новини

Підвищення тарифів на електроенергію: Міністр енергетики зробив заяву

Міністерство енергетики поки не ухвалило рішення про нові тарифи на електроенергію для населення, питання обговорюється.

Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко, пише “Інтерфакс-Україна”.

“Питання ще обговорюється. Але чого тільки не пишуть зараз: і 6 грн/кВт-год, і 8 грн/кВт-год. Будемо дивитися”, – зазначив Галущенко.

За його словами, встановлення нових тарифів “може бути одним із рішень для відновлення енергосистеми” України після російських атак торік восени і взимку.

“Тому що тут немає одного рішення. Те, що ми втримали систему, – дуже великий виклик… Важлива ремонтна кампанія, щоб пройти наступний осінньо-зимовий період”, – зазначив глава Міненерго.

Тарифи на електроенергію для побутових споживачів до 30 квітня залишаються на рівні 1,44 грн/кВт-год для домогосподарств, які споживають до 250 кВт-год на місяць, і 1,68 грн/кВт-год, якщо місячний обсяг споживання становить понад 250 кВт-год.

Раніше повідомлялося, що уряд і НКРЕКП опрацьовують можливість перегляду тарифу на електроенергію для побутових споживачів, які не мінялися з 2017 року. Найбільш ймовірний варіант – поділ споживачів на дві категорії відповідно до рівня споживання – менше 1000 кВт*год на місяць та понад 1000 кВт*год на місяць.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.