Новини

На Буковині п’яний чоловік намагався розтрощити церкву УПЦ МП: що відомо

На Буковині п’яний чоловік намагався розтрощити церкву. Хуліган пошкодив вікна та двері церкви, дзвіниці, трапезної. Загалом задав шкоди на понад 22 тисячі гривень.

Про це йдеться в Реєстрі судових рішень.

Читайте також: “Скільки ще українців мають убить”: у селі на Буковині у великодню ніч розписали церкву УПЦ МП

Чоловік зізнався в скоєному та розповів, що він 15 лютого цього року розпивав алкогольні напої з товаришем, після чого проходячи попри Церкву на честь Святого Великомученика Дмитрія Чернівецько-Буковинської єпархії Української Православної Церкви в с. Привороки, Чернівецького району захотів поставити свічку за померлого брата, однак двері церкви були зачинені. Тоді він підійшов до каплички, яка також розташована на вказаній території, однак вона також була зачинена, що його сильно обурило. Після чого взяв бетонну вазу з під квітів та кинув на землю, пошкодивши її. Потім, взяв до рук уламки вуличної бетонної вази, яку він розтрощив та почав кидати їх у склопакети вікон самої церкви, приміщення трапезної та дверей дзвіниці, що знаходяться на території церкви.

Суд визнав його винним у вчинені злочину, передбаченого ч.1 ст. 296 КК України (хуліганство) і призначив йому міру покарання, у виді 2 років обмеження волі.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.