Новини

Застрелив 80-кілограмового кабана: на Буковині єгер здав поліції браконьєра

На Кельменеччині місцевий житель, пори завершення сезону полювання, застрелив дике порося вагою близько 80 кілограм.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства, пише molbuk.ua

Під час організованого місцевою організацією УТМР відстрілу лисиць у Кельменецькому районі, один із мисливців застрелив дикого кабана, що наразі заборонено законом.

Дізнавшись про браконьєрство єгер відразу повідомив правоохоронців. Працівники поліції, в свою чергу, вивчивши та задокументувавши всі обставини справи, порушили кримінальне провадження за статтею 248 Кримінального кодексу України “Незаконне полювання”. Вага неправомірно впольованої тварини близько 80 кілограм. Наразі підраховується сума завданих збитків.

Також на Кельменеччині працівники державної лісової охорони виявили, неподалік імпровізованого підгодівельного майданчика для диких тварин, фотопастку. Прилад віддаленого спостереження та фільмування оснащений датчиками руху, браконьєри розмістили в лісі, ймовірно, для того, щоб спостерігати за дичиною і вполювати її. Фотопастку лісівники вилучили.

Загалом з початку року працівниками державної лісової охорони виявлено та задокументовано 10 порушень правил полювання в мисливських угіддях Чернівеччини. Всі порушники притягнуті до відповідальності.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.