Новини

Огляд телевізорів 2023 року: новинки від Samsung, LG та Sony*

Цей рік, як і попередні, вкотре порадував покупців масою новинок телевізорів від усіх флагманів ринку. Не заблукати в достатку інноваційної техніки допоможе наш огляд.

Моніторинг ринку технологічних новинок став своєрідним хобі для любителів трендів. Ми не стали винятком із цього правила. Які телевізори популярні у 2023 році? Які опції повинен мати трендовий пристрій?

Тонкий екран

Вигнуті екрани слідом за 3D йдуть у минуле. Функціонал виявився неоціненим через обмеженість спектра відчуттів від реалістичної картинки лише переднім становищем глядача. Тож у 2023 році виробники зосередилися на скороченні товщини та ваги панелі. У тренді надтонкі та легкі екрани, а також безрамкові конструкції.

OLED

Саме цій технології деякі експерти пророкують велике майбутнє. За рахунок застосування органічних світлодіодів вдається досягти неймовірної реалістичності зображення, знизити товщину та вагу панелі. Щоправда, поки що конкуренція зі звичними LED-телевізорами все ж таки висока: вартість OLED-пристроїв зараз вища, тому покупців у них не так багато. Хоча виробники прагнуть знизити витрати на виробництво OLED-екранів, щоб зробити телевізор доступнішим.

Реалістичність картинки

На зміну роздільній здатності Full HD з показниками в 1920 × 1080 пікселів прийшли Ultra HD (4K) з параметрами 3840 × 2160 пікселів і 8K з параметрами 7680 × 4320 пікселів.

Паралельно вдосконалюється технологія HDR, що визначає діапазон яскравості зображень. Нещодавно захмарний показник HDR10, що дозволяє глядачеві оцінити більше мільярда відтінків, вже впроваджений у більшість моделей преміального і навіть середнього цінового сегментів. З розряду фантастики до розряду робочих технологій перейшов і формат Dolby Vision — досконала версія HDR.

Android TV

Сучасний телевізор важко уявити без Smart TV. І якщо раніше ця функція розглядалася користувачами як забавна іграшка, то сьогодні йдеться про повноцінний багатофункціональний та зручний сервіс. На особливу увагу заслуговує Smart TV на добре знайомій багатьом користувачам операційній системі Android. Зрозумілий інтерфейс, безліч програм (у тому числі і безкоштовних) з Google Play, відеоігри, можливість синхронізації з гаджетами на базі Android та iOS переводять Android TV до трендів цього і наступних років.

Перейдемо до розгляду нових моделей телевізорів 2023 року від флагманів ринку — Samsung, LG і Sony, які можливо придбати за доступними цінами https://yellow.ua/ua/televizory в інтернет-магазині Yellow.ua

Телевізори Samsung 2023 року

Незважаючи на те, що багато хто цього року робить ставку на використання OLED-екранів, Samsung продовжує слідувати своїм традиціям і розвивати власні розробки. До них відноситься унікальна технологія QLED, заснована на застосуванні у виготовленні дисплеїв квантових точок – напівпровідникових нанокристалів, які мають здатність світитися під впливом струму. В 2023 Samsung представив нову лінійку пристроїв Neo QLED [1]. І, наслідуючи тенденції минулого року, впровадив подвійне підсвічування Dual LED[2], покращив антивідблиск фільтр екранів телевізорів, а також модернізував обробку зображення. Маркування моделей, виготовлених за цими технологіями – Q7, Q8, Q9 і QN. Крім них на ринку присутні і класичні LED-моделі з бічним підсвічуванням Edge LED, яка дозволяє зробити корпус максимально тонким.

Багато моделей Samsung у 2023 році оснащені технологією HDR, а саме HDR10+ з новою системою зіставлення даних про налаштування яскравості кожної наступної сцени відеоконтенту.

Smart TV від компанії Samsung залишається на платформі Tizen, яка отримала оновлення інтерфейсу та мобільної програми. Настав час вивчити характеристики конкретних моделей телевізорів Samsung.

Samsung QE55QN85C

Одна з нових моделей Neo QLED з роздільною здатністю Ultra HD (4K) та HDR 10+, діагоналлю екрану 55 дюймів. Комбінація сучасних технологій дозволяє максимально підвищити якість зображення: покриття антивідблиску перешкоджає спотворенню кольору, широкий кут огляду забезпечують комфортний перегляд ТБ практично з будь-якої точки в приміщенні, а завдяки адаптивним “навичкам” екран може підлаштовуватися під різне освітлення. Пульт керування цією моделлю відповідає сучасним тенденціям: пристрій виготовлений із перероблених матеріалів та працює на сонячній батареї. Другий варіант управління – за допомогою смартфона. При цьому достатньо торкнутися смартфоном рамки телевізора – і пристрої знайдуть один одного. Вартість телевізора становить приблизно 66999 гривень.

Телевізор Samsung The Frame QE43LS03A

Відмінна риса цієї QLED-моделі – її здатність підлаштовуватися під будь-який інтер’єр. Тонкий корпус, можливість кріплення дисплея впритул до стіни, варіативність обрамлення, практично невидимий кабель та режим “Картина” дозволяють перетворити телевізор на справжній витвір мистецтва. Автоматизація на різних рівнях (автоматична оптимізація звуку та зображення) допомагають отримувати якісну картинку із приємним звучанням. Зазначена модель має діагональ 43 дюйми, хоча в каталозі можна знайти і екрани з діагоналлю 50, 55, 60, 65, 75 дюймів. Ціна QE43LS03A – 28999 гривень.

Телевізори LG 2023 року

У цьому році виробник вирішив зробити ставку на просування OLED-технологій. Лінійку LED-телевізорів доповнюють моделі з 8K, Ultra HD (4K) та Full HD. Діапазон діагоналей – від 43 до 88 дюймів. Цікаве рішення, яке розвиває LG, – телевізор, що згортається. Однак вартість пристрою ще вкрай висока.

OLED-телевізори LG 2023 здатні програвати різні види контенту – HDR10, HLG, Dolby Vision. Технологія NanoCell підвищує деталізацію, точність кольору та, що важливо, розширює кут огляду. На увагу також заслуговує й оновлений пульт ДК, на якому з’явилася окрема кнопка для одного з найпопулярніших банків відеоконтенту IVI.

Розглянемо докладніше дві моделі телевізорів LG 2023 року Телевізор LG 88Z29LA

Інноваційне дизайнерське рішення цієї моделі гідно найрозкішніших інтер’єрів – тонка OLED-панель легко інтегрується у будь-яке приміщення. Діагональ екрану – 88 дюймів. LG з 33 млн пікселів, що самопідсвічуються, створює неперевершений рівень глибини і деталізації. OLED-телевізор від LG має низький рівень синього, картинка відображається без мерехтіння – все це забезпечує комфортний перегляд улюблених фільмів (без шкоди зору), про що свідчать сертифікати міжнародних агентств TUV і UL. Якісне звучання (багатомірний об’ємний звук) забезпечує Dolby Atmos. Купуючи такий телевізор, ви отримуєте доступ до Apple TV, Netflix та LG Cahnnels.

Телевізор LG OLED48A2

Цей 48-дюймовий телевізор відноситься до більш доступних моделей. Його ціна – 46999 гривень. Звичайно, такий “кінотеатр” може дозволити собі не кожен, проте сума цілком підйомна. Технологія OLED забезпечує неперевершену, як зазначає виробник, точність та яскравість кольорів. ТБ підтримує формати Dolby Vision і HDR10 PRO, крім того має широкий кут огляду. OLED48A1RLA – відмінний варіант для тих, хто використовує телевізор не тільки для перегляду ТБ, але і для ігор: швидкий відгук, новітні ігрові функції, дисплей із частотою 120 Гц – все це забезпечує плавність рухів та чіткість зображення.

Телевізори Sony 2023 року

У 2020 році компанія презентувала перший у світі телевізор із когнітивними інтелектуальними функціями BRAVIA XR (за словами компанії, нові процесори Cognitive Processor XR™ працюють як людський мозок). Зрозуміло, зараз розробки у цьому напрямі продовжуються.

Вигнуті екрани та функцію 3D практично не зустрінеш серед телевізорів Sony 2023 року. Компанія зосередилася на вдосконаленні якості зображення Ultra HD та HDR, використовуючи дані технології навіть у лінійці середнього класу. Окремі моделі підтримують формат Dolby Vision.

Варто сказати і про дизайн: деякі телевізори обладнані системою зберігання проводів, що дозволяє приховати їх за кришкою, що знімається, позаду панелі. Спеціальний кронштейн для настінного кріплення дозволяє легко повернути телевізор, щоб отримати доступ до задньої панелі.

Телевізори Sony BRAVIA 2023 року забезпечені операційною системою Android зі зручним і звичним для багатьох голосовим пошуком від Google, інтеграцією зі смартфонами на базі Android або iOS, можливістю встановлювати ігри та програми безпосередньо на телевізор або на приєднаний по USB жорсткий диск.

Опишемо кілька моделей телевізорів Sony Телевізор Sony XR-75X95J

Це цей телевізор з Cognitive Processor XR, тобто з когнітивними інтелектуальними функціями. Сцени на екрані провантажуються з урахуванням того, як людина сприймає візуальну та звукову інформацію. Звук виходить чітким та глибоким. Cognitive Processor XR здатний відтворювати втрачені текстури та деталі – для реалістичності зображень. Завдяки XR Motion Clarity™ забезпечується плавне, яскраве та чітке зображення без розмиття.

Операційна система Android дозволяє користуватися всіма перевагами Google Play, а вбудована пам’ять 16 Гб і можливість підключення зовнішнього жорсткого диска знімає більшість обмежень використання інших платформ Smart TV. Ціна такого телевізора – близько 89000 гривень.

Телевізор Sony KD-43X81J

Ця модель належить до категорії середнього цінового сегмента: стартова вартість — близько 26999 гривень. Серія X81J включає телевізори з діагоналлю екрана 43, 50, 55, 65, 75 дюймів. Дисплей TRILUMINOS PRO, технологія 4K X-Reality PRO, роздільна здатність Ultra HD (4K) та класичні для 2023 року 16 Гб вбудованої пам’яті – все це є в даному пристрої. Цією моделлю компанія Sony ще раз підтвердила, що залишається вірною своїм принципам, перетворюючи преміум-функції на дійсно доступні.

Прогрес у галузі технологічного оснащення телевізорів дуже стрімкий: якісь функції йдуть у минуле, зате з’являються нові, перспективніші. Купити телевізор, відповідний останньому слову техніки, досить просто, важливо — підібрати пристрій, який матиме справді потрібні та корисні функції та технології.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.