Новини

За яких обставин школи Чернівців перейдуть на “дистанційку”

15 лютого в режимі онлайн відбулось позачергове засідання міської комісії з ТЕБ та НС. Зокрема нині розглянули питання про розвиток епідситуації з поширенням гострої респіраторної інфекції COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької міської ради, пише molbuk.ua

Під час засідання було вирішено управлінню освіти рекомендувати керівникам ЗЗСО заборонити відвідувати заклади загальної середньої освіти здобувачам освіти, якщо на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває понад 50% учнів та персоналу закладу.

Окрім того, у разі захворювання на ГРВІ понад 25% школярів – організувати навчання за дистанційною формою. Директорам шкіл рекомендовано переводити класи на самоізоляцію або дистанційне навчання у випадку якщо ж у класі через гострі респіраторні вірусні інфекції відсутні понад чверть учнів або в разі контакту учнів з хворим на COVID-19 учнем.

В залежності від епідеміологічної ситуації в закладі освіти педагогічними радами ЗЗСО розглядається питання та приймається рішення про очну, змішану, дистанційну форму навчання для учнів 1-11 класів.

У разі проведення ремонтних робіт, які унеможливлюють дотримання санітарно-гігієнічних вимог у закладах освіти може бути організоване навчання за дистанційною формою.

У закладах освіти, які працюють за очною формою навчання, рекомендовано:
– розглянути можливість запровадження двозмінного навчання, розведення у часі початку уроків, поділу на групи для позачергового відвідування школи.

– викладання окремих предметів (музичне мистецтво, фізична культура, образотворче мистецтво, інформатика, основи здоров’я, трудове навчання, громадянська освіта, зарубіжна література, технології) проводити в онлайн-режимі з консультативним днем офлайн.

– неухильно виконувати обмежувальні протиепідеміологічні заходи постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” та постанови Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 № 50 “Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)”.

Відповідні рішення щодо організації навчання нині підтримали члени міської комісії з ТЕБ та НС. “За” проголосували 22, “проти” – 1, не голосували – 3.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.