Новини

Смачний і простий рецепт: попригаш з курячих стегенець

Попригаш готують уже багато років у Закарпатській області. До складу цієї стародавньої страви входять курячі стегна, спеції та неймовірно смачний вершковий соус. А готувати Попригаш насправді дуже легко. Подають його до картопляного пюре або кнедликів.

Своїм рецептом цієї страви поділилася українська кулінарка Наталія Машика у своєму блозі на YouTube.

Що вам знадобиться:

1 невелика цибулина
3 ст. ложки рослинної олії
9 шт. курячих стегенець (можна брати грудку)
2 ч. ложки паприки
сіль, перець – до свого смаку
Вода
120 мл сметани
120 мл вершків
2 ст. ложки борошна

Як приготувати Попригаш

Одну невелику цибулину потрібно дрібно нарізати. Для цієї страви підійде будь-яке куряче м’ясо, в цьому випадку – курячі стегна, які необхідно просушити паперовим рушником.

Розігріваємо сковороду, додаємо олію, висипаємо нарізану цибулю і пасеруємо 1-2 хвилини, до м’якості. Потім викладаємо курячі стегна, зменшуємо вогонь до середнього і тушкуємо по 4 хвилини з кожного боку. М’ясо повинне змінити свій колір. Додаємо сіль та чорний перець – на свій смак. І обов’язково – солодку паприку, додаємо 2 ч. ложки або на ваш смак.

Все ретельно перемішуємо й м’ясо необхідно відразу ж залити холодною водою. Відразу, оскільки паприка при тривалому обсмажуванні може дати неприємний смак.

Води має бути достатньо, щоб вона покривала м’ясо. Доводимо до кипіння та варимо на невеликому вогні 40-45 хвилин.

Коли м’ясо буде майже готове, у мисці змішуємо 120 мл сметани й стільки ж вершків. Добре перемішуємо, а потім поступово додаємо 2 ложки борошна. Все добре перемішуємо, щоб не було грудок. А потім суміш виливаємо до м’яса та варимо ще 5 хвилин.

Ще в Попригаш можна додати сушені чи свіжі гриби. Подавати до картопляного пюре або кнедликів. Але можна подавати й до будь-якого іншого гарніру.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.