Новини

США вступлять у війну на боці Тайваню, якщо Китай нападе ‒ конгресмен

США вступлять у бойові дії проти Китаю, якщо Пекін спробує силою захопити Тайвань.

Про це заявив голова комітету у закордонних справах Палати представників США, республіканець Майкл МакКол в інтерв’ю Fox News.

МакКол приїхав на Тайвань разом з іншими американськими конгресменами, щоб “забезпечити стримування Китаю”. Він нагадав, що раніше ЦРУ попередило про плани Пекіна вторгнутися на Тайвань в 2027 році. Також він зазначив, що в такому випадку Конгрес матиме право санкціонувати застосування військової сили.

“Конфлікт – це завжди крайній захід. Якби комуністичний Китай вдерся на Тайвань, це (військове втручання США – авт.), безумовно, було б на столі переговорів і обговорювалося б Конгресом і американським народом”, — заявив він.

Видання зазначає, що опитало на цьому тижні жителів Тайваню, і ті висловили сумніви щодо можливої допомоги США в разі агресії з боку Китаю. Тайванці посилаються на війну в Україні, яка змушена воювати своїми силами. На цей докір МакКол відповів у стилі “це інше”.

“Тайвань знаходиться в зовсім іншому становищі, ніж Україна. По-перше, вони не випробувані в бою і не готові. Вони не готові до війни. Коли ви подивитеся на Україну, їх підтримує НАТО. У вас немає НАТО в Тихому океані”, – пояснив конгресмен.

МакКол зазначив, що США повинні почати обговорення з Японією, Південною Кореєю, Філіппінами та Австралією способів стримування Китаю, щоб не допустити війни.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.