Новини

У Чернівцях в реанімації рятують 6-денне немовля, яке народилося з підозрою на COVID-19

У Чернівецькій обласній дитячій лікарні рятують шестиденне немовля, яке передчасно народилось у мами, хворої на COVID-19.

Про це повідомляє Укрінформ. 

Медичний директор Чернівецької обласної дитячої лікарні Олександр Тесліцький зазначив, що перший тест на коронавірус у немовляти виявився негативним. 

“При народженні маса тіла цієї дитинки була один кілограм двісті грамів. Перший тест, який у неї взяли одразу після народження, показав негативний результат. Але ми розуміємо, що дитина може бути ще в інкубаційному періоді. Адже контакт із хворою мамою у неї відбувся при народженні і протягом 14 днів хвороба ще може проявитися. А дитині наразі 6 днів. Тому підозра на COVID-19 у неї не знята”, – сказав медик.

За словами Олександра Тесліцького, зараз ситуація із коронавірусом у дітей стабілізувалась. Так, якщо раніше щодня в медичну установу потрапляли в середньому 15-16 діток, то вже останні дні госпіталізують по 9-11 дітей на добу. Наразі в інфекційному корпусі обласної дитячої лікарні перебуває 77 дітей. Із них у 37 діток є підтверджений COVID-19 або підозра на нього. У решти 30 дітей підозра уже або повністю знята, або отриманий перший негативний результат, але вони досі лікуються.

“Спостерігаємо велику кількість пневмоній серед дітей. Якщо, наприклад, порівнювати із осінню минулого року, тоді ми спостерігали легший перебіг коронавірусу в дітей. Зараз це досить важкий перебіг, велика частка пневмоній, і вагома частка симптомів у вигляді розладів з боку шлунково-кишкового тракту. Це і багатократне блювання, і діарея, що провокує порушення гемодинаміки внаслідок зневоднення”, – додав Тесліцький.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.