Новини

Клічук пояснив, чому хочуть демонтувати скандальний МАФ біля університету

Кіоск, який стоїть у сквері біля університету, сплачує 36 тисяч гривень оренди на рік. І це дуже мала сума. Цю територію під МАФом хочуть виставити на конкурс.

Про це на брифінгу сказав мер Роман Клічук.

За словами мера, орендну плату призначила міська рада, але її не переглядали.

“Це є ненормальним у порівнянні із тими підприємцями, які виходять на конкурс і виграють їх у гірших місцях по 300-500 тисяч гривень на рік. На сьогодні 36 тисяч гривень на рік це дуже мала сума. Ми запропонували підприємцю чесно піти на конкурс і його виграти. Але тут питання етичної моралі”, – сказав Роман Клічук.

У міській раді хочуть демонтувати кіоск і оголосити конкурс.

“Ми шукали власника МАФ, щоб вручити йому припис на демонтаж. Я на сьогодні не бачу іншого варіанту, як це місце звільнити, оголосити конкурс, щоб будь-який приватний підприємець міг прийняти у ньому участь. Ціна за цю оренду має бути справедливою”, – запевняє посадовець.

Роман Клічук каже, що підприємець здав кіоск у суборенду і, найімовірніше, заробляє значно більше, ніж сплачує оренди.

“МАФ має власника, але він здав його у суборенду. Ми не знаємо на яку суму, тому що він там підприємницьку діяльність не проводить. Він оформлений на зовсім інших людей. Але виходить 36 тисяч гривень на рік сплачує місту, але здає за ринковою вартістю і ця різниця йде підприємцю у кишеню”, – розповів Клічук.

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях власника кав’ярні “Сквер” (попередня назва – “Островок” у сквері на вулиці Коцюбинського біля ЧНУ закликають протягом місяця з’явитися до мерії для продовження договору оренди.

Власник виробничо-комерційної фірми “Мігро” Михайло Гросу, якому належить МАФ у сквері біля ЧНУ, запевняє, що має усі законні підстави для продовження договору на оренду землі під кіоском, адже виконав усі процедурні вимоги.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.