Новини

Найбільший в Україні снігопад був у Чернівцях, – синоптикиня

У Чернівецькій області за вчора, 6 квітня, місцями випало до 31 см снігу. Найінтенсивніше снігом замітало у Чернівцях та у центральних районах області.

Про це molbuk.ua сказала начальниця обласного гідрометеоцентру Тетяна Негадайлова.

Читайте також: Через негоду у Чернівцях повалило більше пів сотні дерев

За словами синоптикині, холодний циклон, який прийшов в Україну, найактивнішим був на території Буковини. Проте “мінусових” температур не було. Стовпчики термометрів коливалися у межах +2 градусів.

” Такі снігопади в останні двадцять років бувають не часто. Вчора, хоча й випав значний сніг, низьких температур не було. У горах випало від 9 до 26 сантиметрів снігу, у Чернівцях та центральних районах – до 31 см. Снігопад на Буковині був найінтенсивнішим в Україні. Проте сьогодні вже бачимо, що сніг топиться, стає тепліше. У вихідні вже буде приблизно +5 градусів, а наступного тижня до +11. В окремих районах – дощ або мокрий сніг”, – сказала Тетяна Негадайлова.

Раніше повідомлялося, що на території Чернівецької області вчора значно погіршилася погода. Замітало снігом та посилився вітер.

Також у Румунії через замети закрили дорогу на Сучаву: поліція не пускала машини з України. Проте сьогодні рух транспорту вже відновили.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.