Новини

«Впізнай шахрая»: на Буковині запровадили проєкт щодо протидії шахрайству

На території Чернівецької області з квітня стартує інформаційна кампанія, ініційована співробітниками обласного управління Нацполіції та колегами із відділу протидії кіберзлочинам у Чернівецькій області. Мета спільних заходів – роз’яснення громадянам основних правил цифрової безпеки та ідентифікації шахраїв.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

Відповідно до задуму проєкту, правоохоронці розробили інформаційні матеріали та буклети. Відтак – проводитимуть зустрічі у навчальних закладах, з працівниками державних установ та іншими категоріями населення.

– З початком реалізації проєкту “Впізнай шахрая” на Буковині проводитимуться превентивні заходи із громадянами наживо та у режимі онлайн. Під час зустрічей ми оборюватимемо цифрову безпеку у мережі Інтернет, та надаватимемо поради, як уберегти себе від найпоширеніших видів атак шахраїв, – розповів Владислав Булавін, інспектор відділу протидії кіберзлочинам в Чернівецькій області НПУ.

Попередньо поліцейські проаналізували повідомлення громадян Буковини на спецлінію “102” щодо вчинення проти них різних видів шахрайств. Реагуючи на ці звернення, поліцейські також розробили методичний матеріал, а тепер у форматі діалогу розповідатимуть різним категоріям населення про можливі афери шахраїв та алгоритм дій потерпілих при вчиненні таких протиправних дій.

– Найпопулярніші шахрайські схеми щодо буковинців – це дзвінки чи смс від псевдобанкірів, повна оплата товару чи послуг через соціальні мережі, перехід користувачів за сумнівними посиланнями. Саме про убезпечення від таких випадків ми говоритимемо зі старшокласниками невдовзі, – додав старший лейтенант Владислав Булавін.

Якщо ж ви все-таки стали жертвою шахрайств, телефонуйте на спецлінію “102”, або ж на гарячу лінію за номером – 0 800 505 170 або подати електронне звернення за посиланням https://ticket.cyberpolice.gov.ua/.

Перші зустрічі поліцейські з громадянами відбудуться уже наступного тижня за лозунгом “Цифрова грамотність цифровому суспільству”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.