Новини

Самовільні «дачники»: у спальному районі Чернівців мешканці поробили городи – фото

У спальному районі “Гравітон” за багатоповерхівками люди поробили собі городи. Невеликі клаптики землі загородили всім, що потрапило під руки: колючим дротом, старими дошками, бильцями від ліжок, гіллям.

І такі картини можна спостерігати роками, йдеться у публікації .

Дехто навіть примудрився збудувати собі “хатинку на курячих ніжках”, де тримає лопати та сапи.

Самовільні “дачники” захопили навіть частину території школи № 28, загородивши її двометровими палицями. Біля деяких городів височать купи сміття, бігають безпритульні собаки. У таких умовах тут вирощують овочі, які потім споживають.

“Колись тут росла зелена трава, кущі, фруктові дерева. Ми приходили відпочивати з дітьми. Зараз люди самовільно захопили цю територію і поробили городи. Справжні джунглі! Аж страшно сюди заходити”, – каже мешканка Гравітону Олександра Дмитрівна.

Люди нарікають, що на Гравітоні немає відпочинкової зони. А замість городів можна було зробити алеї.

“Я живу на Гравітоні з 1985 року. Тут досі немає жодного парку чи бодай скверика, де можна було б відпочити, погуляти з дітьми. Добре було б на місці цих городів обладнати відпочинкову зону: знести всі загородження, зробити алеї, посіяти траву, посадити квіти, встановити лавки, – зазначає пані Зіна.

За словами головної архітекторки Чернівців Наталії Хілько, у них вже давно є дозвіл на розробку детального плану благоустрою території Гравітону.

“Власник приватної ділянки у центрі мікрорайону виявив бажання профінансувати архітектурний конкурс на його розробку. Це мав бути найгарніший громадський простір у місті, який займав 1, 3 гектара прибудинкової території. Планували відпочинкову, волейбольне, баскетбольне та міні-футбольне поля, невеликий басейн, підземні контейнери для сміття. Але автор проєкту відмовся вносити ці зміни. На цьому все зупинилося. На жаль, не всі наші проєкти вдається реалізувати, передусім через нестачу коштів”, – пояснила пані Наталія.

Головна архітекторка вважає, що є проблемою самозахоплення земельних ділянок під городи, як це сталося, зокрема, і на Гравітоні. Цим має зайнятися керівництво міста.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.