Новини

Небезпека залишити зарядку для телефона в розетці – 3 причини, про які ви не могли знати

Коли ми поспішаємо, і потрібно швидко зарядити телефон, часто забуваємо про його зарядку. Таким чином вона може цілий день залишатися в розетці, аж доки ми згадаємо про неї ввечері. Ця звичка є досить поширеною і разом із тим небезпечною.

Чому не варто залишати зарядку для телефона в розетці – читайте нижче в матеріалі.

Три неочевидних причини

Додаткове споживання електроенергії

Багато хто переконаний, що якщо до зарядки не під’єднаний жоден пристрій, електроенергія до неї не надходить. Це абсолютно помилкове твердження. Розетка ніби отримує сигнал про те, що потрібна енергія та подає її.

Звісно, в набагато менших обсягах, проте в кінця місяця ваш рахунок за комірне може суттєво збільшитися саме через таку непомітну звичку.

Пожежна безпека

Більшість сучасних зарядних пристроїв розроблені так, аби не нашкодити під час використання. Проте регулярне перебування в розетці може призводити до перегрівання. Можливо, ви помічали, що коли зарядка довгий час у роботі, вона стає гарячою.

Крім того, ніхто не скасовував ймовірні “стрибки” напруги. Хороший зарядний пристрій повинен їх витримати, але гарантії цьому немає. У результаті може виникнути пожежа.

Скорочення терміну роботи зарядки

Через постійне перебування зарядного пристрою під дією напруги внутрішні конденсатори зношуються. З часом вони втратять можливість утримувати значну кількість електроенергії. Це своєю чергою знижує якість і швидкість заряджання телефону.

Зрештою вам просто доведеться замінити зарядний пристрій.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.