Новини

Багаторазові ПОД системи: що це та чим відрізняється від вейпу?*

Поява в продажу багаторазових ПОД систем викликала суперечливі думки, адже принцип їхньої роботи схожий зі звичайним вейпом. Проте, між ними є принципова різниця в багатьох аспектах. Зокрема, це стосується наповнювача (рідини) та конструкції. Пропонуємо дізнатись, що ж являють собою багаторазові ПОД системи, та в чому їхні особливості.

Які існують різновиди багаторазових ПОД систем?

Основним критерієм для класифікації багаторазових електронних сигарет є тип картриджа, який встановлений всередині них. В залежності від його будови розрізняють закриті та відкриті ПОД системи. В закритих подах встановлюються повністю герметичні картриджі, в яких немає отворів для заливання рідини. Вони продаються одразу заповненими.

Коли рідина закінчується, то такий картридж потрібно замінити. Серед переваг ПОД систем з такою конструкцією можна виділити простоту, зручність, відсутність необхідності в додаткових маніпуляціях, а також мінімізація ризиків витоку рідини. Користувачам не потрібно розбиратись в особливостях заправки. Достатньо лише купити картридж для ПОД системи та замінити використаний виріб.

Єдиним недоліком в цьому випадку може бути обмежене різноманіття смаків, оскільки потрібно використовувати лише сумісні з пристроєм картриджи. Що стосується ПОД з відкритою системою, то вони складаються з корпусу та картриджа, що має спеціальний отвір/кришку. Такі різновиди є складнішими у використанні, проте мають кілька вагомих переваг перед закритими системами. Серед них широкий асортимент рідин та економія коштів.

Остання забезпечується тим, що відкриті системи зазвичай дешевші, ніж поди з закритими картриджами. Проте, є й недоліки. Деякі користувачі скаржаться, що іноді з корпусу витікає рідина. Цього можна уникнути, якщо притримуватись рекомендацій щодо заправки, а також акуратно використовувати пристрій.

Який принцип функціонування багаторазових ПОД систем?

Хоч пристрої теж створюють ароматний пар, їх не можна порівнювати з вейпом. Адже, багаторазові ПОД системи мають інший принцип функціонування. Вони складаються з 3-х частин:
Бак. Це ємність в яку заливається рідина з певним смаком. Деякі пристрої продаються з заповненим баком, в якому немає отворів чи кришок. Після закінчення рідини картриджі, в яких розміщені такі ємності, змінюються на нові. Інша частина багаторазових подів мають картриджі з відкритою конструкцією.

Корпус. Це основна частина багаторазового пода, до якої прикріплюються всі інші елементи. В ній також знаходиться батарейний блок.

Спіраль. Вказаний елемент розміщується безпосередньо в картриджі. Його основними функціями є регулювання опору пода та рівня нагрівання рідини.

Важливим нюансом є те, цим елементам потрібне регулярне просте обслуговування. Наприклад, бак потрібно 1 раз на місяць чистити, а 1 раз в рік повністю міняти. Проте, це дуже прості дії, виконання яких зазвичай не викликає складнощів.

“Джерело: vapeme.com.ua”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.