Новини

Українцям пояснили, чому взимку за газ доводиться платити більше

Голова правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв пояснив, чому взимку українцям доводиться платити за газ значно більше, хоча влітку він закуповується державою за значно нижчою ціною.

Про це він сказав в ефірі “Україна 24”, пише Depo.ua.

“Є класичні сезонні коливання цін на багато товарів. Взимку зростає ціна, як правило, на енергоресурси, на овочі, фрукти – це дуже класична ситуація”, – сказав Коболєв.

Він наголосив, що “Нафтогаз” у 2020 році пропонував всім бажаючим споживачам отримувати газ протягом року за фіксованою ціною понад 4 гривні за кубічний метр, що планує робити й цього року.

“Ми будемо пропонувати уряду й регулятору наступного року зробити фіксовану ціну на газ обов’язкову для всіх газових постачальників. І тільки ті клієнти, ті споживачі, які вважають за необхідне перейти на місячну ціну, які не хочуть фіксувати ціну на увесь рік, повинні зробити такий свідомий вибір, повідомити про це свого постачальника і перейти на коливаючу ціну”, – наголосив він, додавши, що у такій ситуації всі газопостачальники розумітимуть, яка кількість клієнтів хоче мати фіксовану ціну газу.

Голова “Нафтогазу” додав, що це допоможе “купити під цих клієнтів недорогий газ влітку, закачати його у сховища й продавати протягом усього необхідного періоду” за нижчою ціною.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.