Новини

Ексчернівчанка, призначення якої послом у Болгарії спричинило скандал, приступила до роботи

Олеся Ілащук, яку в грудні 2022 року призначили надзвичайним і повноважним послом України в Болгарії, розпочала виконувати свої обов’язки.

Цю інформацію у коментарі Громадському підтвердив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, пише molbuk.ua

Раніше “Європейська правда” заявляла, що Ілащук не має досвіду роботи в дипломатії чи на державних посадах та досі була зазначена як фахівчиня з сексології та дорогоцінних прикрас.

У МЗС у відповідь на це запевнили, що Ілащук має необхідну кваліфікацію для проходження дипломатичної служби. Зокрема, вона отримала диплом із відзнакою за спеціальністю “Країнознавство” Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича і має кваліфікацію спеціалістки з міжнародних відносин, перекладачки.

МЗС також зазначало, що болгарський уряд після оцінювання кандидатури Ілащук “без зволікань” надав їй агреман, при цьому не маючи жодних застережень щодо її роботи в Болгарії.

А міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю BBC заявляв, що з Ілащук була проведена співбесіда і що “значення має тільки результат”. Але Кулеба застеріг, що в майбутньому готовий звільнити її, якщо робота пані посла буде незадовільною.

Указ президента Володимира Зеленського про призначення нового посла України в Болгарії оприлюднили 23 грудня 2022-го.

Раніше повідомлялося, що Зеленський призначив послом у Республіці Болгарія колишню чернівчанку Олесю Ілащук.

Пізніше попередня робота Ілащук сексологинею призвела до гучного скандалу.

Станом на середину січня Олесю Ілащук, яка стала надзвичайним та повноважним послом України у Болгарії, за три тижні після призначення так і не відправили до цієї країни. У Міністерстві закордонних справ заявили, що не можуть оформити документи для її відправлення.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.