Новини

“Ми будемо продовжувати співпрацю”: у Чернівцях мер Мангайма розповів, чим допомагатимуть місту

У Чернівцях впродовж трьох днів перебувала делегація із Мангайма разом із мером Петером Курцом.

На спільній пресконференції мер Роман Клічук та мер Петер Курц розповіли про плани подальшої співпраці.

За словами Романа Клічука, з Мангайма Чернівці отримали тисячі тонн гуманітарної допомоги, яка була дуже вчасною.

“Ми отримували з Мангайма багато гуманітарної допомоги, комунальну техніку, меблі для прихистків та шкіл. Цей візит є знаковим у плані підтримки і Чернівців, і України. Я впевнений, що ця співпраця — це лише початок і після війни вона лише посилиться”, – сказав Роман Клічук.

Мер Мангайму розповів, що до Чернівців приїхали 26 березня ввечері. За цей час встигли поспілкуватися із заступниками міського голови, представниками шкіл, соціальних установ.

“Фронт від Чернівців далеко, але відчувається, що є війна в Україні. Ми це відчули після спілкування з переселенцями у прихистку “Міста добра”. Також ми у Чернівцях були на відкритті малої сцени, побачили проекти реконструкції Центральної площі у кіномистецькому центрі”, – розповів Петер Курц.

За його словами, загалом до Чернівців з Мангайму було доставлено 5 вантажів гумдопомоги на суму понад сто тисяч євро. Завдяки асоціації “Мангайм без кордонів” зібрали допомоги на 500 тисяч євро.

“Ми плануємо надалі здійснювати обмін між молоддю у медичній сфері, між персоналом, які займаються містобудуванням. Також останні рази надавали допомогу у вигляді запчастин для водопостачання, меблі для шкіл. Наразі вирішили, що будемо працювати у плані технічної допомоги для Чернівців,”, – сказав Петер Курц.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.