Новини

Зоозахисники врятували лелеку зі зламаним крилом, на якого напав лис – фото

Співзасновник притулку для тварин “Кінний двір” у Чернівцях Микола Дичка прихистив лелеку, на якого, швидше за все, напав лис. Тепер у птаха поранене крило і він потребує допомоги ветеринара.

Про це Микола Дичка написав на своїй сторінці у Facebook, пише molbuk.ua

“Все чекав побачити лелек в небі, але побачив ось так. У природі такі птахи гинуть, стаючи їжею для лисів, орлів. А коли люди хочуть допомогти їм, то виходить, втручаються в природнє. Цього бузька не догриз лис. Люди взялися допомагати. Хочеться вірити, що буде жити. Хочете допомогти (бо буде операція і спиці), – рахунок нижче. Дякую”, – написав чоловік.

У коментарі molbuk.ua Микола Дичка розповів, що мешканець села Лукавці неподалік Чернівців Олександр натрапив на пораненого птаха на березі річки Сірет. Під вечір птах підійшов ближче до будинку на город.

“Чоловік загнав його в сарай, в якому той переночував. Наступного дня написав у соцмережі. Але реакції не було, тож зателефонував рятувальникам, які звернулися до зоозахисників. Зоозахисниця Аня Пелепчук поінформувала мене і я поїхав за птахом. У нього зламане крило. Висить. Схоже, що лис напав. Рана не свіжа. Трохи загноїлася. Завтра поїдемо до ветеринарів. Фінансова підтримка доречна. Бо навіть диких птахів, врятованих волонтерами, ветеринари безкоштовно лікувати не повинні. Хоча все дуже індивідуально”, – зазначив Микола Дичка.

Куди надсилати кошти:

Дичка Микола

5363 5420 1594 8376

Приват

Кінний двір

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.