Новини

У Чернівцях письменник із Дніпра презентував власну книгу містичних казок – фото

Сьогодні, 27 березня, у Чернівецькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. М. Івасюка Олег Гавріш презентував власну книгу “Казки баби Гавришихи” для дорослих та дітей, віком від 6 років.

Про це повідомляє molbuk.ua

На презентацію завітали поціновувачі української літератури, які мали змогу дізнатися про історію написання збірки “Казки баби Гавришихи”.

“Ця збірка вміщує вісім казок. Коли я закінчив восьму казку, у мене був принцип – не самостійно видавати збірку, а зацікавити для цього якесь видавництво. Мої пропозиції надійшли 64 видавництвам. Від декількох я отримав відповідь, і врешті-решт почав співпрацювати з видавництвом “Час майстрів”, – розповідає Олег Гавріш.

За словами письменника, це вже друга збірка. Після початку повномасштабного вторгнення РФ Олег Гавріш довго вагався, чи варто продовжувати творчість.

“Зрозумів, що книговидання людям потрібне навіть під час війни. Багато замовлень на збірку надходило з Маріуполя, Бучі, Ірпеня, Херсона. Одного разу дівчина надіслала мені світлину. У неї було 15 хвилин, щоб зібрати валізу для евакуації. Вона у неї склала одяг, білизну і книжку. У такі моменти розумієш, що для людей є цінним…” – каже письменник Олег Гавріш.

Збірка “Казки баби Гавришихи” це про яскраві спогади дитинства про захопливі, дивні й лякаючі історії, що розповідала майбутньому письменнику бабуся, – прообраз баби Гавришихи. Казкар у своїй збірці задіює водночас містичних героїв українського фольклору та реальних людей.

Що відомо про Олега Гавріша:
Олег Гавріш – сучасний український письменник-казкар, що пише книжки в жанрі етно-фентезі. Народився на Донеччині, проте більшу частину свого життя провів у Дніпрі. Автор книги “Казки баби Гавришихи”, опублікованої у 2019 році видавництвом “Час майстрів”. Переможець книжкового форуму BookForum Best Book Award 2020 у номінації “література для дітей від 9 до 12 років”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.