Новини

Оштрафували у тролейбусі Чернівців: що буде, якщо не сплатити за порушення

Штраф виписують у 20-кратному розмірі разового проїзду

За два місяці цього року у тролейбусах Чернівців постанову на штраф виписали понад 3000 пасажирів.

Про це molbuk.ua розповіли у Чернівецькому тролейбусному управлінні.

З жовтня минулого року почали працювати інспектори з контролю пасажирських перевезень. До кінця року в тролейбусах чи комунальних автобусах зафіксовано 2600 пасажирів, яких оштрафували за несплачений проїзд.

Пасажирам наголошують, що контролери працюють в усіх тролейбусах, а також на восьми маршрутах автобусів. Тож пасажирів, які не сплатили за проїзд або не взяли квиток у водія, можуть оштрафувати.

ЧТУ обслуговує автобусні маршрути №1а, 5, 6, 7, 8, 9, 15, 29. Контролери працюють на усіх маршрутах комунальних автобусів.

Штраф виписують у 20-кратному розмірі разового проїзду. В автобусах Чернівців проїзд становить 14 гривень, тож штраф складатиме – 280 гривень.

Пасажирам наголошують, що вони, сплачуючи готівкою водієві, обов’язково мають взяти квиток або сплатити через валідатор чи QR-код.

Штраф за несплату проїзду в тролейбусі складає 200 гривень, в автобусах – 280 гривень, у 20-кратному розмірі разового проїзду.

Якщо пасажиру виписали штраф, його потрібно сплати не пізніше ніж через п’ятнадцять днів з дня вручення постанови про накладення штрафу.
У ЧТУ зазначають, що штрафи сплачують одразу 85% пасажирів і пояснюють, що зігнорувати штраф не вийде. У людини через це можуть виникнути серйозні проблеми. Якщо пасажир не сплатив штраф у встановлені терміни, матеріали направляються до виконавчої служби для примусового стягнення штрафу.

Надалі з порушника виконавчою службою буде стягнуто 200 відсотків від суми штрафу, а також 10 відсотків виконавчого збору. Під час примусового стягнення накладається арешт на банківські рахунки та заборону відчуження рухомого та нерухомого майна.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.