Новини

У ЗСУ розповіли, де саме на фронті зафіксували рекордну кількість російських обстрілів

Російські окупаційні війська на Лимано-Куп’янському напрямку фронту використовують здебільшого штатні підрозділи своєї армії і діють більш обережно, ніж в районі Бахмута на Донбасі.

Про це речник Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий повідомив в ефірі інформаційного телемарафону.

“Тільки там помітна тенденція, що вони використовують здебільшого штатні підрозділи російсько-окупаційного війська, діють більш обережно, а не як на Бахмутському напрямку, де колишні в’язні з ПВК “Вагнер” атакують фактично безперервно. Тут вони намагаються проводити розвідку, завдають масованих артилерійських ударів, і втрати тут набагато менші, ніж на напрямку Бахмута. Відтак прогресу вони також не мають”, – сказав він.

Як зазначається, незважаючи на це, на Лимано-Куп’янському напрямку ворог останні тижні проявляє високу активність.

“Ця доба не стала виключенням, ворог атакував в районі Серебрянського лісництва, Гряниківки, Синьківки, Дібрової, Білогорівки і Спірного. Також цей напрямок є рекордним за кількістю артилерійських обстрілів декілька тижнів поспіль, 454 рази за цю добу він різними видами артилерії обстрілювався, 11 боєзіткнень відбулося, 9 авіаударів. Було вбито 48 окупантів, 88 зазнали поранень і один потрапив у полон. Також було підбито систему реактивно-залпового вогню “Град”, п’ять автомобілів і збито головний їхній безпілотний літальний апарат “Орлан-10”, – сказав він.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.