Новини

“Смотрящий” колонії на Буковині мав покарати кілера кримінальника “Пачі”: вказівку дав впливовий “злодій у законі”

“Вору в законі” “Тенго Гальському” та “смотрящому” за Сокирянською колонією повідомлено підозру через те, що вони хотіли покарати кілера кримінального авторитета з Чернівців “Пачі”. Обом фігурантам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років. 

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

Зібрали докази причетності представників криміналітету до організації та участі у злочинному зібранні, а також поширення злочинного впливу оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області спільно зі слідчими слідчого управління поліції Буковини.

Як встановили слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області, у 2021 році “злодія в законі” на прізвисько “Тенго Гальський” попросив 28-річного уродженця Дніпропетровщини, який за умисне вбивство двох осіб відбуває покарання у ДУ “Сокирянська виправна колонія (№67)”, де у статусі “смотрящого” поширює свій злочинний вплив.

Мали організувати “онлайн-сходку” у виправній установі.

На цій “онлайн-сходжку” обговорювалося питання щодо покарання одного із засуджених, який у 2020 році пострілом у живіт вбив лідера чернівецької організованої злочинної групи “Пачу”, та наразі відбуває покарання у виправній колонії.

Оскільки вбитий був близькою до “Тенго Гальського” особою, останній бажав помститись кілеру.

Відомо, що 40-річний уродженець Абхазії був “коронований” у Санкт-Петербурзі у 2014 році. Після процедури “посвяти” отримав прізвисько “Тенго Гальський” та “Тенго Пітерський”.

“Смотрящий” виконав вказівку “злодія у законі” та організував “сходку”, яка відбулась з використанням засобів мобільного  зв’язку.

Лідер “злочинного світу” висунув вбивці претензію, що той  вчинив не по “поняттям”, на його руках кров “порядної за злодійськими міркам” людини.

На “сходці” прийняли рішення фізично покарати вбивцю товариша “злодія в законі”, а виконати це рішення доручили так званому “смотрящому” за установою.

За результатами злочинного зібрання “Тенго Пітерський”, підкреслюючи свій статус “злодія в законі”, вирішив подарувати кілеру життя, однак зауважив, що покарання все ж таки буде. Після цієї розмови, він надав вказівки “смотрящому”, що робити з “винним”.

21 березня за процесуального керівництва  із Чернівецькою обласною прокуратурою “злодія в законі” на прізвисько “Тенго Гальський” заочно повідомили підозру за ч. 3 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу особою, яка перебуває у статусі “вор в законі”) та ч. 1 ст. 255-2 (Організація, сприяння у проведенні або участь у злочинному зібранні (сходці)) Кримінального кодексу України.

“Смотрящий” за ДУ “Сокирянська ВК” отримав підозру за ч. 2 ст. 255-1 (встановлення та поширення злочинного впливу у виправній установі) та ч. 1 ст. 255-2 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у вказаному провадженні триває.

Заходи з викриття здійснювали спільно з працівниками оперативних відділів ДУ “Сокирянська виправна колонія” та Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань, До справи також були долучені слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР НП України, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.