Новини

Столтенберг закликав країни НАТО виділяти більше коштів ВВП на оборону

Заходу потрібно підготуватися, щоб надавати Києву смертоносну допомогу протягом тривалого часу.

Про це попередив генеральний секретар НАТО в інтерв’юGuardian.

Єнс Столтенберг сказав, що російський президент веде “війну на виснаження” і сказав, що він хоче, щоб члени НАТО погодилися витрачати як мінімум 2% ВВП на оборону на наступному саміті альянсу в столиці Литви Вільнюсі.

“Жорстокі бої, які нині зосереджені навколо Бахмута на сході України, демонструють, що Росія готова “просто кинути ще тисячі й тисячі військ, щоб отримати багато втрат за мінімальну вигоду”, сказав глава НАТО.

“Президент Путін не планує миру, він планує нову війну”, – продовжив Столтенберг, додавши, що Росія нарощує виробництво військової промисловості та “звертається до авторитарних режимів, таких як Іран чи Північна Корея, та інших, щоб спробувати отримати більше зброї”.

У результаті США, Велика Британія, Франція, Німеччина та інші західні держави повинні були бути готові підтримувати Україну зброєю, боєприпасами та запасними частинами протягом тривалого часу. “Потреба і надалі буде існувати, тому що це війна на виснаження; мова йде про промислову спроможність підтримувати підтримку”, – сказав генеральний секретар.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.