Новини

Штрафують і “крутих”: як інспекція з паркування перевіряє платні парковки у Чернівцях – відео

У центрі міста паркування коштує 20 гривень на годину. Жодних паркувальників немає. Оплата – через паркомат чи онлайн, тому відповідальність за неї лежить на водіях. Чи ретельно вони сплачують за надану послугу, перевіряють інспектори. У січні за несплачене паркування оштрафували майже 700 водіїв.

В інспекції розповіли, що в середньому штрафи за це порушення отримують по 30 водіїв на день, йдеться у публікації ” “.

“Ми помітили: чим ближче до міськради, тим більше водіїв сплачує за паркування”, – жартує інспектор із паркування Сергій Михайлов.

Оплату перевіряють за допомогою спеціального застосунку. Інспектору достатньо навести телефон на номер автівки – і він отримує інформацію про здійснену чи нездійснену оплату.

Разом з інспекторами підходимо до стоянки на вулиці Франка. Вона уся заповнена автівками. Інспектор підносить до знаку “Парковка” телефон – і миттєво висвічується адреса стоянки, кількість загальних місць, кількість оплат за паркування.

“Тут сплатили за паркування 15 машин”, – констатує Сергій і підносить телефон до номерного знака кожної автівки.

Зелений індикатор вказує, що за паркування сплатили, червоний – оплати немає. Навівши телефон на номерний знак третьої машини, інспектор виявляє, що за паркування не сплатили.

“Ми не одразу виписуємо штраф. Коли виявили несплату, інспектор чекає 10 хвилин. Якщо за цей час водій сплачує за паркування або від’їжджає, його не штрафують. Якщо ж ні, тоді виписуємо штраф у двадцятикратному розмірі відповідно до тарифу місця паркування. На цій стоянці година паркування коштує 20 гривень. Отож штраф — 400 гривень”, – пояснює Сергій.

За п’ять хвилин інспектори перевірили всі припарковані автівки й виявили, що чотири водії за паркування не сплатили, серед них – і власники дорогих авто.

“Нас іноді звинувачують, що ми штрафуємо лише водіїв на дешевих авто, а депутатів і чиновників на крутих машинах не штрафуємо. Але ж ми за автівкою не можемо визначити жодної інформації про її власника. А серед порушників часто є й ті, що на дорогих авто”, – запевняє інспектор.
На доказ цього за 10 хвилин після виявлення несплати за паркування повідомлення про штраф кладуть на переднє скло “Інфініті” та “Рендж Ровера”.

“Ну, ось… Не мають ці люди 20 гривень, щоб заплатити за паркування”, – жартує Сергій.

У повідомленні про штраф, яке побачить водій, вказано дату, час, місце, марку і номер авто. Є QR-коди, за якими можна подивитися фото з фіксацією порушення та здійснити оплату.

Доки інспектори чекають, одна з машин, водій якої не сплатив за паркування, від’їхала. До іншої підійшла жінка й забрала повідомлення про штраф з переднього скла.

“Мене вже не вперше штрафують за несплату паркування. Але я живу будинку поруч, і мені ніде залишати автівку. Одного разу штраф виписали, бо я поїхала пізніше, як дев’ята ранку. А ось зараз затрималася вдома. Це добре, що контролюють паркування, але вважаю, що для тих, хто живе у центрі, мають бути якісь зміни в оплаті”, – зізнається водійка.

Варто знати

В інспекції з паркування констатують, що за паркування сплачує набагато більше водіїв, ніж минулого року. Це пов’язують з інтенсивним штрафуванням. Але наголошують, що водії повинні під час оплати уважно ввести номер машини: правильно вказати усі літери, цифри.

“На це варто звернути додаткову увагу, адже коли інспектор фіксує транспортний засіб, він перевіряє авто за конкретним номером. Якщо людина помилилася навіть в одній цифрі, інспектор не побачить оплати й може виписати штраф”, – наголошує Сергій Михайлов.

Якщо водій оплатив паркування, але помилився в номері машини й отримав штраф, потрібно прийти до інспекції з паркування (вулиця Якоба фон Петровича, 18) і написати заяву. Вказати, що паркування оплатили, але неправильно вказали номерний знак, та надати докази оплати — квитанції, чек або скріншот онлайн-оплати.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.