Новини

Чернівчани досі не навчилися сортувати сміття: чому у місті не з’явилися сітки для пластику

У місті з першого березня мали встановити сітки для сортування сміття, але це відклали.

У фірмах, які вивозять сміття, пояснили, що проблеми виникли із закупівлею сіток, але від цієї ідеї не відмовилися. Водночас скаржаться, що чернівчани так і не навчилися сортувати сміття, йдеться у публікації ” “.

“Сітки раніше виготовляли у Житомирі, Дніпрі, а тепер з цим проблема. Тому ми зараз шукаємо виробника. З’ясувалося, що пластмасові контейнери легше купити, ніж залізні сітки. У Європі сміття сортують у пластикові контейнери, але нам це не вдалося зробити. Ми встановили лише по два контейнери з наліпками “Органічна сировина”, “Вторинна сировина”. Та чернівчани правил сортування зовсім не дотримувалися. Скидали його в один контейнер. Тому в мерії вирішили встановити залізні сітки для пластику. Можливо, тоді ретельніше почнуть сортувати сміття”, – каже заступник директора “Укрвторесурси-Буковина” Олександр Панкевич.

Сітки для пластику підприємство має закупити за свої кошти. Планують встановити 50 таких сіток. Їх обіцяють виготовити до кінця місяця.

“Сітки встановимо там, де стоїть чотири й більше контейнери. Вивозити таке сміття будемо окремо. Ми самі в цьому зацікавлені, адже можемо здавати вторсировину й отримувати додаткові кошти. Та чернівчани так і не навчилися сортувати сміття. На початку, коли встановили по два контейнери, у нас було п’ять точок, де люди ретельно сортували сміття. Та за місяць і там усе почали скидати в один контейнер”, – каже Олександр Панкевич.

Фірма “Макс клін сіті”, яка вивозить сміття з великих спальних районів та центру, планує встановити 150 сіток-контейнерів.

“До кінця березня маємо встановити приблизно 20 сіток для пластику в центрі міста. Нам їх зараз виготовляють. Загалом програма розроблена на пів року і за цей час маємо встановити 150 сіток. Вони з’являться там, де є великі контейнерні майданчики. У приватному секторі це недоцільно робити. Та найбільша проблема в тому, що люди сміття не сортують. Якщо ж правильно ставитися до сортування сміття, то і місто буде чистішим, і тариф вдасться зменшити”, – каже директор “Макс клін сіті” Олег Мандрик.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.