Новини

В Україні затримали ділків, які продавали онкохворим підроблені ліки

Служба безпеки України та Нацполіція у Києві викрили чотирьох людей, які ввозили в Україну оптові партії підроблених ліків для онкохворих і продавали їх в інтернеті.

Про це йдеться на сайті СБУ.

За даними слідства, фігуранти приховано переправляли в Україну підроблені ліки під виглядом гуманітарної допомоги. Ці “препарати” вони зберігали в антисанітарних умовах на території орендованих складів у Києві.

Товар хворим продавали через два спеціально створені інтернет-магазини, які адміністрували учасники угруповання. Гроші за це зловмисники отримували на банківські картки родичів та підставних людей, а товар відправляли через популярні поштові сервіси.

Під час обшуків у фігурантів знайшли мобільні телефони та комп’ютери із доказами злочинної діяльності, а також 40 коробок фальсифікату на понад 50 мільйонів гривень. Експертизи підтвердили, що вилучені препарати мають ознаки фальсифікату та не відповідають заявленим в інструкції “виробника” характеристикам.

Правоохоронці спіймали організатора і трьох учасників угруповання. Їм повідомили про підозру за статтею про фальсифікацію лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів, вчинений організованою групою. Усіх відправили під варту. Зловмисникам загрожує від восьми до десяти років тюрми, конфіскація майна та позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Також правоохоронці перевіряють на причетність до схеми понад десять лікарів-онкологів, зокрема зарубіжних.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.