Новини

Як відучити собаку постійно випрошувати їжу?*

Тільки-но ви йдете на кухню, заглядаєте в холодильник або сідаєте за стіл — собака пожвавлюється, починає стрибати та скиглити, витягує морду, просячи їжу. Перед милою мордочкою так важко встояти, ви досить швидко здаєтесь і пригощаєте домашнього улюбленця смаколиком. Якщо вам знайома ця ситуація, варто усвідомити, що постійне випрошування їжі є дуже поганою звичкою. Розглянемо дієві способи, як відучити від цього собаку.

Встановіть кордони та правила поваги

Свійські тварини рідко просять їсти через почуття голоду. Напевно ви, як люблячий господар, не забули купити корм для собак та вчасно годуєте свого улюбленця. Схильність жебракувати — це спосіб маніпулювати, добиватися свого, показувати, хто тут головний. Якщо собака стежить за кожним вашим кроком, не дає спокійно посидіти за столом і постійно випрошує їжу, покажіть, що не будете виконувати її примхи.

Встановіть межі дозволеного. Кухня — це територія людей. У песика має бути своє місце, на яке він повинен йти за командою. Це є однією з базових навичок, основ виховання. Якщо чотирилапий підходить до столу, спокійно встаньте, відтісніть його до лежанки. Спробує наблизитись знову — повторіть дію. Дайте зрозуміти, що в цей момент його територія відокремлена від вашої. Закріпіть послух. Якщо тваринка залишається на своєму місці протягом декількох хвилин, піднесіть смаколик до її лежанки — тому що ви так вирішили, а не за її вимогою.

Виявляйте твердість і послідовність

Боротися з поганою звичкою допоможе ігнорування. Коли собака випрошує їжу, навчіться не звертати на неї увагу:
не дивіться;

не розмовляйте;

не йдіть на поступки.

Домовтеся з членами родини та гостями, співпрацюйте. Песик швидко зрозуміє та запам’ятає, на кого можна натиснути, викликати жалість. Поступитесь раз — у розумі тварини закарбується небажана модель поведінки. Врівноважене та спокійне ставлення знижує рівень збудженості. Ігнорування покаже, що виманити смакоту випрошуванням не вийде.

Відверніть увагу

Часто собака поводиться таким чином через нудьгу. Тварина накопичила багато енергії, якій треба дати вихід. Тому перед сніданком чи вечерею якомога довше погуляйте, активно пограйте з улюбленцем. Після такої діяльності погодуйте вихованця, і він захоче відпочити. Якщо для частування ще не прийшов час, запропонуйте тварині іграшку, поки сім’я обідає.

Навчайте собаку гарних манер з раннього віку або відразу, коли помітили ознаки небажаної поведінки. Якщо погана звичка вже сформувалася, знадобляться час і терпіння. Успіху можна досягти за допомогою послідовності та наполегливості. В результаті песик стане вихованим і не випрошуватиме дарма їжу.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.