Новини

Синоптики розповіли, коли чекати справжньої весни

Березень розпочався зі снігопадів та нічних морозів, та синоптики обіцяють, що в другій декаді потеплішає, а температура у березні буде вищою за кліматичну норму.

“Укргідрометцентр” повідомив, що середня місячна температура березня прогнозується в межах двох-семи градусів тепла. Це на два градуси вище за норму.

Синоптикиня Наталка Діденко розповіла, що в другій декаді місяця потеплішає, сонце світитиме майже щодня, нічних заморозків не очікується. Наприкінці березня температура повітря підвищиться до 15 градусів тепла.

“Минулого року метеорологічна весна прийшла до нас наприкінці березня, десь у двадцятих числах. Вона настає тоді, коли середньодобова температура кожної метеостанції кілька днів поспіль – три-п’ять діб – перевищує 0 градусів. Ось це означає прихід метеорологічної весни. Поки що вона ще не почалася. І хоча найближчим часом можуть бути певні підвищення температури, але наскільки ця ситуація буде стабільною, поки що важко сказати. Можливо, весна настане у другій декаді березня”, – вважає синоптикиня Наталія Птуха.

Завідувачка відділу метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух теж прогнозує, що середня місячна температура у березні може бути вищою за норму на один-два градуси.

“Проте стратосферне потепління, яке зараз почало розвиватись, сприятиме затокам арктичного повітря з півночі, сходу, які зумовлюватимуть нестійку погоду, особливо у першій половині весни”, – додала метеорологиня.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.