Новини

Лукашенко підписав указ про призов офіцерів запасу: що це означає

Днями самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав указ “Про призов офіцерів запасу на військову службу”. До армії РБ та прикордонної служби планується призвати 250 офіцерів.

Військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко пояснив, чи означає це рішення підготовку до можливого вторгнення до України.

“Ні. Зараз у білоруській армії є гостра нестача штатно-посадових категорій – командир взводу/роти. Наприклад, лише у 11 О р Західного оперативного командування ЗС РБ некомплект молодшого командного складу становить 55 офіцерів. Насамперед, гостра нестача в танкових та механізованих батальйонах, підрозділах РСЗВ, гаубичних дивізіонах тощо. Тобто Лукашенко не готує армію до вторгнення, а вирішує нагальну проблему, притаманну його паперовій армії, у якої на папері – все чудово”, – пояснив він.

Експерт також зазначив, що в певному сенсі, аналогічна проблема зараз є в армії Росії – катастрофічна нестача професійного, якісного офіцерського складу.

“Це впливає на якість ведення бойових дій на рівні взводу/роти. І доки російські окупаційні війська не можуть вирішити цю проблему, Лукашенко намагається затикати дірки”, – резюмував він.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.