Новини

У Молдові звинуватили російські спецслужби у підготовці масових протестів

Російські спецслужби планують дестабілізувати ситуація у Молдові. РФ причетна до організації масових протестів у Кишиневі проти влади, зокрема і сьогоднішнього мітингу, організованого партією “Шор”.

Про це заявив голова поліції Молдови Віорел Чернеуцяну, повідомляє NewsMaker.

За його словами, організатори заворушень сформували 10 груп по 10 осіб, яких готували до акцій. Їхні дії координувалися з Росії. Всім завербованим шпигунам обіцяли по 10 тисяч доларів за підтримку проросійських сил у Молдові.

Вчора поліція затримала сімох учасників підпільної мережі. Також, за словами головного поліцейського Молдови, правоохоронці затримали громадянина Росії, який прибув до Кишинева 9 березня. За попередньою інформацією, він повинен був навчити людей, які мали намір дестабілізувати ситуацію у країні.

“Наш агент під прикриттям, запроваджений у цю групу, вступив у контакт з людиною з Росії. Другий громадянин Росії Андрій приїхав до Молдови, щоб організувати навчання. Раніше він уже бував у Молдові, кілька разів змінював прізвище та документи, щоб його не можна було відстежити”, – заявив Чернеуцяну.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.