Новини

У Чернівцях планують відремонтувати сквер поблизу «Сорбонни»

В історичному центрі Чернівців планують капітально відремонтувати сквер між вулицями Лесі Українки та Університетською, поблизу ресторану “Сорбонна”.

Про це у коментарі molbuk.ua повідомив перший заступник керівника департаменту інфраструктури та благоустрою міськради Григорій Прохоренко.

“Плануємо капітальний ремонт скверу на Лесі Українки (біля ресторану “Сорбонна”). Але поки що не маємо готового проєкту, тож як воно точно виглядатиме, наразі не можемо сказати”, – зазначив Прохоренко.

У вікіпедії значиться, що це – “сквер з різновидностями рідкісних дерев — ботанічна пам’ятка природи місцевого значення в Україні. Розташована в межах міста Чернівці, при вулиці Лесі Українки.

Площа 0,4 га. Статус надано згідно з рішенням виконавчого комітету Чернівецької обласної ради народних депутатів від 17 березня 1992 року № 72.

Статус надано з метою збереження скверу, в якому, окрім місцевих видів дерев, зростають також екзоти. З комах тут виявлені подалірій (Iphiclides podalirius) і мінливець великий (Apatura iris), види, занесені до Червоної книги України”.

Сквер розташований поряд з 1, 2 і 3 корпусами Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. На території скверу встановлено пам’ятник Юрію Федьковичу.

Ще у 2014-му році тодішній головний архітектор Чернівців Сергій Гомонович зазначав, що розважальний заклад “Сорбонна” поступово наступає на сквер, де розміщено пам’ятник Ю.Федьковичу.

Пам’ятник Юрію Федьковичу, письменникові, захисникові селянських інтересів, педагогові, редакторові першої в краї української газети “Буковина” відкрили у сквері 8 жовтня 1995 року. Приурочили відкриття до 120-річчя заснування університету в Чернівцях.

А в 2011-му році molbuk.ua писав, що біля розважального комплексу “Сорбонна” в Чернівцях встановили два літніх майданчики. Дозвіл депутату міськради Анатолію Чесанову надав виконавчий комітет міської ради.

“Розважальний заклад вже займає пів площі, а пам’ятник Юрію Федьковичу перетворився на скромне доповнення до нічного клубу. На одній з недавніх сесій міськради депутати провалили проект рішення про охоронні зони пам’ятників. Цей проект документу забороняв будь-яку бізнесову діяльність навколо пам’ятників. Зокрема і на площі біля пам’ятнику Юрію Федьковичу”, – йшлося у публікації molbuk.ua

Читайте також:

У центрі Чернівців планують відремонтувати ще один сквер

“Сорбонні” дозволи добудову – з кулею і знаками зодіаку

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.